Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Secretele unei relatii de succes - sfatul psihologului

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 21:17
10256 citiri
Secretele unei relatii de succes - sfatul psihologului
Foto: Delia Bebi

Atunci cand te gandesti la lucrurile care iti pot aduce fericirea, probabil te gandesti si la o relatie cu "sufletul pereche", care iti va asigura o stare de bine.

Ce arata, de fapt, cercetarile este faptul ca fericirea in cuplu trebuie intretinuta in fiecare zi prin actiuni mici si dese. Este irealist sa ne asteptam ca o data ce am intalnit pe cineva compatibil cu noi, el ne va asigura fericirea pana la adanci batraneti.

Dragostea este un contract pe care il vei semna zilnic, daca doresti sa ai parte de o relatie implinita.

Exista cateva modalitati prin care poti ajunge la ea, ele fiind recomandate de specialistii in domeniu.

1. Sarbatoriti impreuna succesele sau vestile bune aduse de unul dintre voi. Succesul in cuplu nu inseamna minimizarea negativului, ci cresterea pozitivului. Cuplurile care sarbatoresc impreuna, prin diverse moduri, cum ar fi cine romantice, plimbari, mici surprize si alte evenimente de acest tip, au un grad mai mare de angajament, intimitate si incredere.

Aminteste-ti acest lucru atunci cand ai o veste buna de transmis partenerului si invita-l sa se bucure alaturi de tine.

2. Pastreaza relatia cu familia si prietenii. Multi oameni se asteapta ca, odata intrati intr-o relatie stabila, sa isi extraga de acolo fericirea si implinirea.

In fapt, aceasta nu este suficienta pentru a ne asigura toate nevoile. Cu cat pui mai multa presiune pe partener sa iti implineasca nevoile emotionale, cu atat va scadea satisfactia in cuplu. De aceea, se recomanda sa pastrezi relatii bune si cu ceilalti apropiati pe care sa ii vizitezi sau sa va petreceti timpul impreuna, dincolo de viata ta de cuplu.

Citeste si Cat sa spui si cand sa taci: 7 secrete pentru a pastra o relatie

3. Nu te baza doar pe partenerul tau sa te faca fericit (a), nu este un obiectiv realist. S-a demonstrat ca fericirea are un nivel stabil, de-a lungul vietii, fiind pe alocuri influentata de evenimente exterioare, cum ar fi casatoria, aparitia unui copil etc.

Iti recomand sa iti gasesti si alte surse de a creste starea ta de bine, in afara timpului petrecut cu partenerul, ca de exemplu, stabilirea unor hobbyuri.

4. Cresteti entuziasmul in relatie. Specialistii in psihologia cuplului au aratat ca o relatie este multumitoare atunci cand faceti lucruri noi, diverse si incarcate de emotii puternice.

Decat sa va petreceti timpul in aceleasi locuri, weekend de weekend, incercati sa descoperiti o activitate noua, care sa va placa amandurora.

Spre exemplu, ati putea incerca dansurile, cursuri de gatit, un sport pe care sa-l practicati impreuna sau vizitarea unor locuri noi.

Te invit sa renunti la ideea ca odata ce ai intalnit persoana iubita pasiunea se intretine singura si este de la sine inteles ca asa se va intampla si pe viitor.

Vestea buna este ca ai puterea de a face lucruri care sa iti asigure succesul si iubirea in relatia actuala sau cea viitoare. Primul pas este sa constientizezi, apoi vei putea pune in practica ceea ce iti doresti.

Delia Bebi

Cabinet Psihologie - Delia Bebi

Delia.bebi@gmail.com

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Secretele unei relatii de succes, #secrete succes relatie, #secrete relatie buna , #relatii