Top 10 cele mai neinspirate lucruri pe care le poti spune la serviciu

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 07:02
4939 citiri
Top 10 cele mai neinspirate lucruri pe care le poti spune la serviciu
forbes

In prezent, foarte multe persoane petrec la serviciu mai mult timp decat in oricare alt loc, iar acest lucru te poate face sa te simti uneori atat de familiar cu colegii incat sa spui si lucruri mai putin inspirate.

Forbes.com a alcatuit o lista cu zece cele mai rele replici pe care le poi avea atunci cand esti la munca.

1. "Nu este treaba mea, ci a altuia"

Spunand acest lucru unui sef il vei determina sa gandeasca despre tine ca nu esti un bun colaborator si coechipier si ca dai vina pe altii mai degraba decat sa gasesti solutii. De aceea, atunci cand esti intrebat despre o sarcina care nu se incadreaza in fisa postului tau, mai bine spui ca de obicei nu te ocupi de asa ceva, dar ca vei incerca sa faci tot posibilul.

2. "Este un idiot, nu pot sa cred!"

Furia manifestata destul de agresiv din punct de vedere verbal ii poate face pe ceilalti sa isi faca o parerea proasta despre tine si ai putea pierde din sansele de a fi promovat.

3. "Esti insarcinata? Pot sa pun mana?"

Nu intreba niciodata o femeie daca este insarcinata in cazul in care nu este evident. Poate fi jenant daca doar s-a ingrasat si, in plus, poate fi tulburator daca nu este gravida si isi doreste. De asemenea, nu intreba daca poti sa pui mana pe burtica atunci cand este vizibila, decat daca te invita ea sa simti bebelusul cum misca.

4. "Ah, am cea mai nesuferita diaree"

Evita sa vorbesti despre probleme de sanatate mai neplacute sau sa dai detalii prea multe despre acestea atunci cand esti in preajma colegilor. S-ar putea ca acestia sa nu fie chiar in asentimentul tau.

5. "Noaptea trecuta mi-am facut de cap"

Nu povesti la serviciu despre escapadele tale nocturne. Nici despre cat de rau te-ai imbatat, nici despre experientele sexuale sau despre ce experimente inedite ai facut.

6. "De cate feministe este nevoie pentru a schimba ceva?"

Chiar daca vrei doar sa faci o gluma, evita sa iti exprimi dezaprobarile legate de un anumit grup, indiferent daca este vorba de etnie, de religie sau de preferinte sexuale. Amuzamentul pe baza acestora ii poate face pe ceilalti colegi sa se simta nu tocmai in largul lor.

7. "Cine este tipa aia tare angajata de curand?"

Evita sa faci referiri la aspectul fizic al unei persoane care a fost angajata de curand sau urmeaza sa fie, deoarece cineva se poate simti inconfortabil. Daca vrei sa faci un compliment cu adevarat, limiteaza-te la replici neutre, cum ar fi aprecieri legate de tunsoare sau imbracaminte.

8. "As vrea sa arunc in aer locul asta"

Pare destul de putin probabil, dar o replica de genul asta ar putea fi luata in serios de un coleg si te poti trezi fie marginalizat, cel putin de acesta, fie chiar investigat.

9. "Ai votat cu el? Esti tampit?"

Conversatiile cu tema politica nu sunt de evitat la serviciu, dar este indicat sa te feresti de exprimarea vehementa si chiar jignitoare a unor opinii.

10. "Aa, vei sta mai putin la serviciu in ultimul trimestru de sarcina?"

Abtine-te de la replici care sugereaza o usoara invidie atunci cand este vorba de o colega insarcinata care va beneficia de protectia maternitatii la locul de munca.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#lucruri neinspirate spuse serviciu, #replici neinspirate, #replici proaste serviciu, #replici slabe serviciu, #replici rele serviciu, #subiecte interzise conversatie munca , #relatii