Trucuri simple, care te pot face atractiv fara vorbe

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 20:48
5776 citiri
Trucuri simple, care te pot face atractiv fara vorbe

Expresia fetei, mimica, gesturile si atitudinea pot fi mult mai convingatoare asupra partenerului sau partenerei, decat explicatiile, sustine Leil Lowdnes, expert in psihologia relatiilor interpersonale, care s-a dedicat diferitelor forme ale comunicarii, altele decat cele verbale.

Pe scurt, orice persoana, daca doreste, poate invata cum sa-si atraga atentia interlocutorului, fara sa spuna niciun cuvnt, dar cu efecte mai percutante decat daca ar vorbi.

Pe aceasta tema, Lowdnes a publicat mai multe studii in Statele Unite, explicitandu-si principiile si pe blogul personal, aflat la dispozitia publicului. Iata cateva exemple, publicate de Mixtuff.

Nu zambi la modul general

Este gresit sa intampini pe cineva cu un zambet ca din cliseu si pregatit ca pentru fotograf, mai ales daca-l declansezi chiar in momentul intalnirii si, il inchei odata cu salutul final. Dai impresia ca zambesti in peisaj, ca te adresezi oricui sau nimanui, iar cel pe care il saluti nu va simti un mesaj personal.

Ca sa produci efect, incepi prin a privi partenerul drept in fata, ca si cum ai vrea sa te convingi ca e el si nu un altul, sa exprimi bucurie ca l-ai vazut, iar apoi sa declansezi un zambet larg si fericit, personal si direct, ca si cum nimic altceva din jur nu te intereseaza, decat numai el. Se va simti magulit sau cel putin placut impresionat.

Privirea prietenoasa

Privirea prietenoasa poate fi un mijloc de comunicare, capabil sa transmita partenerului credibilitate, sa trezeasca increderea lui in tine, sa provoace atasamentul lui si chiar sentimentul de prietenie.

Totul este sa nu intrerupi contactul vizual, atunci cand simpla privire a reusit sa produca un bun efect.

Studiile au aratat ca, atunci cand ai atras atentia cu privirea ta, partenerul incepe sa clipeasca mai des. Nu te speria si nu intoarce ochii in alta parte. Abia atunci, privindu-l in fata, castigi toata simpatia lui.

Mangaie un copil

Privirea blanda si gestul calduros fata de copil te umanizeaza odata in plus, iar faptul ca te-ai apropiat de copil il apropie si pe oricine din jur. Copilul devine numitorul comun intre tine si interlocutorul tau.

Gestul il face sa gandeasca despre tine: "iata un om sensibil". Din pacate, pentru majoritatea oamenilor prezenta unui copil strain este stanjenitoare sau chiar inoportuna, atunci cand maturii discuta intre ei.

Li se pare mai practic sa-i cumere copilului o minge sau o papusa si sa-l expedieze cu condescendenta: "du-te si te joaca". Ce eroare!

Nu-ti arata nelinistea

O intalnire provoaca totdeauna senzatii de anxietate, framantare, neliniste, dar ar fi o mare mare greseala sa le exteriorizezi.

Ca sa nu te dai de gol, regula spune sa nu faci gesturi inutile. Un gest fara rost tradeaza nelinistea ta. Cei mai multi duc involuntar mana la fata, iar asta denota ingrijorare si incercarea de a masca ceva nedefinit.

Atunci, ce e bine sa faci cu mainile? Nimic. Le folosesti numai cand ai nevoie de serviciul lor util. Altfel, le lasi impasibile, ca sa nu-ti exterorizezi propria neliniste.

Postura de otel

Vei impune respect celor din jur daca, prin postura ta, prezinti demnitate, mandrie, siguranta de sine. Aminteste-ti de un acrobat de circ sau un atlet care, inainte de a te impresiona cu senzationalul sau numar, isi prezinta publicului silueta dreapta, umerii bine pozitionati, aspectul increzator, tocmai bun ca sa-ti zici in sinea ta: "omul asta n-ar da gres cu nimic din ce face!".

Incearca sa-ti corectezi tinuta in oglinda de cateva ori pe zi si inchipuieste-ti ca te priveste tot publicul dintr-o arena. Postura dreapta este primul semn al sanselor tale de succes in fata publicului.

Ce bine-mi pare ca te vad!

Asemenea lucru se poate transmite foarte bine prin gesturi sau priviri. Dragostea naste dragoste, simpatia genereaza simpatie si admiratia produce admiratie - acestea sunt principiile expertei Leil Lowdnes.

Daca vrei sa fii bine vazut de interlocutorul tau, prima conditie este sa te bucuri ca-l vezi tu pe el, nu el pe tine.

Incercand sa spui asemenea lucru in cuvinte au cu explicatii, partida e ca si pierduta. Castigi partida aratandu-te jovial si chiar fericit ca l-ai intalnit, dar fara sa-i faci complimente.

Daca stii sa-ti exprimi bucuria ca-ti vezi interlocutorul, ii poti transmite fara nicio explicatie acel suflu de prietenie si intimitate necesar ca el sa para electrizat ca ocupa un loc atat de important in atentia ta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#relatii interumane, #atentie interlocutor, #atragere prietenie, #sfaturi relatie , #relatii