Ce rochii sa-ti alegi in functie de forma corpului (Galerie foto)

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 12:02
41367 citiri
Ce rochii sa-ti alegi in functie de forma corpului (Galerie foto)

Atunci cand iti alegi hainele, trebuie sa tii cont de mai multe lucruri, de la nuantele preferate si cele care ti se potrivesc, pana la buget, moda si stil.

Poate cel mai important criteriu este, insa, forma corpului tau, conform Fashion Advice. In functie de aceasta trebuie sa alegi tinute care sa iti puna in valoare calitatile si sa-ti ascunda defectele:

Corp in forma de mar

Daca ai un corp in forma de mar, chiar daca esti slabuta, tinzi sa ai greutate in zona taliei, ceea ce o face sa nu fie bine definita. In acelasi timp, insa, probabil ai picioare si bust foarte frumoase, asa ca trebuie sa pui in evidenta aceste zone ale corpului, evitand sa adaugi volum in jurul taliei.

Poarta rochii cu decolteu adancit, care sa atraga atentia de la mijloc. Si rochiile "maxi" vor arata perfect pe tine. Stai departe de rochii fara bretele si drepte, evita curelele si alte detalii din talie si ai grija cu materialele care se muleaza.

Corpul in forma de para

Daca ai acest tip de corp, inseamna ca zona soldurilor si a posteriorului este mai proeminenta. Cele mai multe femei au aceasta forma, ele trebuind sa adauge un plus de structura in zona taliei. Echilibreaza corpul in partea de sus prin culori puternice, gulere late si accesorii.

Cauta rochii care sa-ti ofere volum in partea de sus si sa iti ascunda putin soldurile. O rochie in forma de A iti va veni de minune, mai ales daca are un decolteu adanc, ce iti va pune in evidenta bustul. Evita rochiile din materiale groase sau pe cele stramte, mulate ori pe acelea care maresc volumul posteriorului cu tot felul de volanase.

Pentru a evidentia si mai mult bustul, poti sa porti un bolero peste rochie.

Corp in forma de capsuna

Exista si femei care au corpul mai lat in partea de sus si mai subtire in jos. Ele au umerii lati sau sanii proeminenti, in dezechilibru cu talia si soldurile inguste.

Daca faci parte din acaesta tipologie, poarta pantaloni mai largi si fuste cu imprimeuri pentru a reechilibra aspectul fizic si nu te teme sa adaugi si culoare in partea de jos. Evita epoletii, umerii bufanti, camasile cu umerase si orice ti-ar mai face spatele si mai lat.

Alege rochite care sa iti puna in evidenta silueta si sa fie mai largi in partea de jos, astfel incat sa creeze iluzia unei siluete-clepsidra.

Stai departe si de rochiile fara umeri, mulate pe corp.

Corp in forma de clepsidra

Corpul in forma de clepsidra este adesea considerat cel mai oportun pentru o femeie. Norocoasele au bustul si soldurile mai proeminente, iar talia subtire. Acest tip de corp este considerat foarte sexy, usor de imbracat. Poarta rochii in forma de halat, "parte peste parte", care accentueaza mijlocul si centuri si curele. Evita hainele largi, care iti ascund silueta.

Nu te feri de decolteul in V si de rochiile fara umeri.

Este bine sa eviti rochiile maxi daca ai un bust mare (doar daca nu iti pui o curea in talie) si fustele foarte scurte.

Forma usor dreptunghiulara

Aceste femei au corpul drept, fara prea multe forme, sunt mai baietoase. Ele trebuie sa dea senzatia unor forme mai voluptoase. De exemplu, pot sa isi puna in evidenta pieptul printr-o curea in talie si un decolteu. Daca ai sanii mici, poarta o rochie pe gat.

Poarta rochii cu imprimeuri vesele, cu volum, cu volanase. Evita rochiile foarte drepte, cele care cad pe corp fara sa-l structureze.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#rochii forma corp, #rochii potrivite forma corp, #forme corp vestimentatie adecvata, #haine potrivite forma corp , #rochii