Care sunt cele mai romantice orase din Romania? - Sondaj Ziare.com

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 15:45
15038 citiri
Care sunt cele mai romantice orase din Romania? - Sondaj Ziare.com

Ziua Indragostitilor se apropie cu pasi repezi, asa ca nu putini dintre noi au ganduri romantice zilele astea. Dar care este cel mai potrivit oras din Romania care sa fie numit cel mai romantic?

Este drept ca nu vorbim despre o sarbatoare traditionala romaneasca, ci despre una importata, care are loc pe 14 februarie - Valentine's Day. Insa nici pana la Dragobetele nostru nu mai este mult - este sarbatorit pe 24 februarie.

Cu toate ca afara sunt multe grade sub zero si ninge abundent, asta nu inseamna ca nu putem trece in revista unele dintre cele mai romantice orase din Romania, macar pentru destinatii in lunile mai calde.

Discutiile in jurul acestei liste sunt, bineinteles, subiective, dar cu siguranta ca fiecare dintre aceste orase romanesti are doza sa de romantism.

Sibiu

Fosta Capitala Culturala Europeana din anul 2007, Sibiul este considerat unul dintre cele mai atractive destinatii din Romania. Totodata, are un parfum medieval, iar cladirile sale te duc uneori cu cateva secole in urma.

Podul Minciunilor, cu legendele sale, Piata Mare, Piata Mica sau Turnul Sfatului sunt doar cateva dintre locurile de vazut. Alaturi de acestea, nu departe de Sibiu se afla Paltinis, Marginimea Sibiului sau Ocna Sibiului.

Cluj-Napoca

Un alt oras cu aer medieval din Romania, Cluj-Napoca ofera senzatia ca este un oras mereu tanar. Numeroasele sale cladiri vechi te poarta in timpuri trecute, departe de prezent si de preocuparile zilnice.

Bastionul Croitorilor, Piata Unirii sau Gradina Botanica sunt printre atractiile care trebuie vazute si care confera un aer de romantism orasului. Nu trebuie uitat nici faptul ca Cluj-Napoca are unele dintre cele mai apreciate cluburi din tara si o viata de noapte pe masura.

Brasov

Aflat la poalele Muntelui Tampa, Brasovul ofera o atmosfera combinata de oras medieval si de munte, care poate fi vazut cu placere in orice zi a anului.

Piata Sfatului sau Biserica Neagra trebuie neaparat vazute, la fel cum nu poate fi ratata o plimbare pe Strada Sforii sau sub Tampa. Totodata, nu departe de oras sunt statiuni montane precum Poiana Brasov, dar si cetati si castele, la Rasnov si Bran, ori vechi sate medievale.

Sighisoara

Nu foarte departe de Brasov, cetatea Sighisoarei este privita de multi drept o poarta spre Evul Mediu, multe dintre cladirile sale avand secole intregi de existenta.

Strazi pavate, inguste, care urca si coboara printre casele colorate, turnurile si bastioanele cetatii, Turnul cu ceas sau scarile acoperite sunt locuri care se transforma in povesti cu cavaleri si printese, odata cu festivalul medieval de la sfarsitul lunii iulie. Totodata, cetatea a intrat pe lista patrimoniului mondial UNESCO, in 1999.

Timisoara

Situat in vestul tarii, Timisoara este capitala neoficiala a Banatului si una dintre legaturile cu Occidentul, nu doar din punct de vedere geografic.

Plimbarile pe Bega sau pe podurile de peste rau, prin numeroasele parcuri, prin centrul istoric, prin Piata Unirii sau Piata Victoriei sunt motive care sustin denumirea de "Viena romaneasca".

Constanta

Cea mai importanta deschidere la mare nu putea fi omisa din lista celor mai romantice orase. Constanta este, de milenii, unul dintre cele mai importante orase de la malul Marii Negre.

Cazinoul din Constanta sau faleza sunt locuri pentru plimbari romantice, pe malul marii. Si nu trebuie uitat nici de plaje si de statiunile din jurul orasului, care sunt destinatii pentru numeroase cupluri, aproape pe intreaga durata a anului.

Sinaia

Aflat la poalele Muntilor Bucegi, Sinaia este o destinatie cautata de turisti in fiecare luna a anului, avand un aer aparte atat iarna, cat si vara.

O plimbare spre fosta resedinta de vara a Regelui Carol I, Castelul Peles, prin numeroasele alei impadurite, ori in Gara Regala, este binevenita pentru orice indragostiti, in acest mic oras de munte, supranumit "Perla Carpatilor".

Piatra Neamt

Pe valea raului Bistrita, intre culmi montane precum Pietricica, Cozla, Cernegura sau Carloman, se afla orasul Piatra Neamt, o evadare spre munte si spre liniste pentru cei din estul tarii si nu numai.

Telegondola strabate zona istorica si centrul orasului si urca, pe o distanta de 1.915 metri, ajungand de la gara pana pe Cozla. Turnul lui Stefan sau alte locuri demne de vizitat fac din acest oras o atractie pentru indragostitii de toate varstele.

Tulcea

Situat pe malurile Dunarii, Tulcea se bucura de vestigii milenare, dar si de una dintre cele mai frumoase faleze. Plimbarile pe Dunare se pot face in orice anotimp, iar noaptea privelistea este cu adevarat deosebita.

Colnicul Hora ofera o panorama foarte frumoasa a orasului-port, care este situat pe sapte coline.

Bucuresti

Ultimul de pe lista, dar poate nu cel din urma, Bucurestiul a fost supranumit candva "Micul Paris". Poate si pentru ca, pana nu demult, inspira un aer romantic.

Parcul Cismigiu, Parcul Herastrau, centrul istoric cu numeroasele sale cladiri vechi, cu Hanul lui Manuc, Biserica Stavropoleos, cu cafenele si restaurante, precum si Muzeul Satului, Ateneul, palatele sau Parcul Carol sunt tot atatea motive pentru a considera chiar si Capitala tarii ca fiind un oras destinat celor romantici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#orase romantice, #orase romantice Romania, #cel mai romantic oras, #romantism , #romantism