Ziare.com

Sibiul, cel mai romantic oras din Romania - sondaj

de Florin Necula
Vineri, 17 Februarie 2012, ora 11:48

   

Sibiul, cel mai romantic oras din Romania - sondaj
Sibiul este considerat de cititorii Ziare.com cel mai romantic oras din Romania. Astfel, in urma unui sondaj, aproape un sfert dintre romani cred ca acest oras este cel mai romantic din tara noastra.

La sondaj au participat 1.813 persoane, iar 22,89% dintre aceastea sunt de parere ca fosta Capitala Culturala Europeana din 2007 este totodata cel mai romantic oras din Romania.

Pe locul doi s-a situat micul oras medieval Sighisoara, votat de 16,55% dintre participantii la vot. Al treia optiune a romanilor, in privinta celui mai romantic oras din Romania, a fost Brasovul, cu 13,07% dintre voturile exprimate.

Dupa cum se poate observa, mai mult de jumatate dintre cei care au participat la sondaj au votat unul din cele trei orase, ceea ce arata ca fostele urbe medievale, cu cladiri vechi de secole, situate in centrul tarii, sunt privite ca fiind cele mai romantice din Romania.

Nu acelasi lucru poate fi spus si despre Capitala, doar 5,79% dintre participantii la vot fiind de parere ca Bucurestiul poate fi considerat un oras potrivit pentru indragostiti.

Alte orase pe care cititorii Ziare.com le-au considerat demne de a face parte din aceasta lista sunt Iasi si Targu Jiu, cu Poarta Sarutului, din Ansamblul Sculptural Constantin Brancusi.

Fosta Capitala Culturala Europeana din anul 2007, Sibiul este considerat una dintre cele mai atractive destinatii din Romania. Totodata, are un parfum medieval, iar cladirile sale te duc uneori cu cateva secole in urma.

Care sunt cele mai romantice orase din Romania? - Sondaj Ziare.com

Podul Minciunilor, cu legendele sale, Piata Mare, Piata Mica sau Turnul Sfatului sunt doar cateva dintre locurile de vazut. Alaturi de acestea, nu departe de Sibiu se afla Paltinis, Marginimea Sibiului sau Ocna Sibiului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2840 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

SIBIU oras german nu romanesc

Sibiu este oras Sasesc nu uita-ti sa pregizati asta ,ziaristi de 2 bani !!!!Prima mențiune a cetății este făcută in 1191.In secolul al XIV-lea, Sibiul a devenit un mare centru de comerț și timp de secole a fost cea mai importantă cetate germană din Transilvania. Meșteșugarii din oraș erau organizați in bresle, in 1376 fiind cunoscute un număr de 19 bresle.

In anul 1366 Sibiul a fost declarat "oraș".
Deci sa va fie clar Oras Sasesc,DA!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor