Opt fraze care pun punct conversatiei

Autor: Ana Ilie
Duminica, 21 Iunie 2009, ora 12:56
8733 citiri
Opt fraze care pun punct conversatiei

Stii sentimentul acela care te incearca atunci cand o cunostinta iti amaraste ziua (pana la acel moment perfecta) intrebandu-te "binevoitoare" de ce arati atat de rau? Ei bine, este mai comun decat ai crede, intrucat oamenii, desi bine intentionati, reusesc sa atinga tot felul de sensibilitati spunand lucruri nepotrivite.

Care sunt cele mai ofensatoare fraze? Publicatia online The Frisky a gasit nici mai mult nici mai putin de opt fraze care n-ar trebui spuse niciodata intr-o conversatie - daca nu vrei sa-i pui punct definitiv.

1. "Arati obosita/stresata/suparata"

Nimanui nu-i place sa auda ca este in permanenta incruntat sau incercanat. Culmea este ca lumea are tendinta sa-ti spuna ca esti obosit tocmai cand, dimpotriva, tu te simti plin de energie, ceea ce garanteaza ca iti vei petrece restul zilei parand suparat si obosit.

2. "Cand nasti?"

E de mirare ca inca se mai intampla astfel de gafe, desi exista o regula nescrisa ca nu trebuie sa presupui niciodata ca o femeie este insarcinata. Mai bine astepti sa te informeze ea cu privire la evenimentul fericit, in loc sa presupui ca "sunculitele" acumulate in vacanta inseamna ca e insarcinata.

3. "Fara suparare, dar..."

In principiu, aceasta persoana spune "Sunt pe cale sa spun ceva care o sa te deranjeze". In acest caz, nu inseamna ca ce ai de spus devine brusc acceptabil daca-i ordoni persoanei in cauza sa nu se supere. Daca remarca ta este atat de neplacuta, mai bine las-o nespusa.

4. "Da stiu ca ti-a fost foame"

Nimic nu te face sa te simti mai prost decat atunci cand cineva comenteaza in legatura cu viteza cu care mananci sau apetitul tau. In definitiv, aceasta este o remarca inutila - nu-i poti raspunde decat cu "da", ceea ce nu imbogateste cu nimic conversatia.

5. "Esti atat de slaba!"

Poate unii cred ca aceasta este o remarca placuta urechilor interlocutorului, mai ales daca acesta incearca sa slabeasca, insa adjectivul "slab/a" nu este neaparat un compliment. In plus, ce sa raspunzi la aceasta remarca?

6. "Oau, te-ai facut uriasa!"

In general, femeile insarcinate sunt "coplesite" cu aceasta remarca, cu toate ca este ultimul lucru pe care doresc sa il auda - ca trupul lor, care gazduieste o noua viata, s-a deformat pana a ajunge "urias".

7. "Cand va casatoriti/faceti copii?"

Daca trebuie sa intrebi asta, probabil ca nu este treaba ta - altfel, cuplul ti-ar fi impartasit deja aceasta informatie fara sa fie intrebat.

8. "Ai fi asa de draguta daca ai mai zambi din cand in cand"

Iti face ziua strainul sau cunoscutul care iti recomanda sa iti schimbi infatisarea (punandu-ti pe fata un zambet fals) pentru a parea mai frumoasa. E limpede ca nu ai cum sa raspunzi politicos atunci cand auzi ca nu arati suficient de bine sau suficient de vesela.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#sfaturi conversatie pozitiva , #sentimente