Zborul cu planorul - un hobby accesibil pentru oameni curajosi

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 13:11
7147 citiri

Cursurile de planorism organizate de Aeroclubul Romaniei pot face din tine un adevarat pilot, daca esti amator de senzatii tari si simti nevoia de adrenalina pura.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au comparat conceptul de libertate cu zborul pasarilor pe cer. Exista insa si o categorie de oameni care experimenteaza la propriu aceasta libertate: planoristii.

"Planorismul este cea mai apropiata forma de zbor cu cel al pasarilor", obisnuieste sa isi defineasca pasiunea de-o viata, Bogdan Sorescu, Directorul Operatiuni Zbor de la Aeroclubul Romaniei. A descoperit acest sport la 14 ani. A facut parte din lotul national de planorism in perioada 2003-2004, iar acum este instructor de zbor cu planorul si cu avionul.

Nu este complicat sa te apuci de planorism, este mai greu insa sa te mentii in activitate. Formarea initiala ca pilot planorist este doar primul pas spre o lume cu totul deosebita, catre cea mai apropiata forma de zbor cu cel al pasarilor.

Cursul este oferit gratuit tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 23 de ani in limita bugetului, iar cei care nu se incadreaza la aceasta categorie pot urma un curs contra cost care costa in jur de 1.500 de euro si include tot cursul de pregatire teoretica si practica, unul dintre cele mai ieftine din Europa.

Citeste mai multe despre Zborul cu planorul - un hobby accesibil pentru oameni curajosi pe Business24.ro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cursuri planorism, #zbor planou pret, #planorism sport , #senzatii