Cum sa creezi un spatiu confortabil si modern, intr-un living mic

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 07:47
8520 citiri
Cum sa creezi un spatiu confortabil si modern, intr-un living mic
Foto: homes-designing.com

E timpul sa renuntati la ideea preconceputa potrivit careia daca livingul apartamentului dumneavoastra este mic, nu poate fi... sic! Ei bine, pentru a va amenaja un spatiu comod si modern, nu trebuie decat sa tineti cont de cateva principii elementare.

Trebuie sa eliminati din start corpurile greoaie de mobila, care va incarca suprafata locuibila. Puteti opta pentru trei sau patru piese mici, cele care sunt indispensabile, bineinteles.

Acestea pot fi o canapea comoda, preferabil de doua persoane, eventual si un fotoliu mic sau un corp modular. O policioara sau cateva rafturi sunt de asemenea o alegere buna.

Masuta de cafea poate fi una mesterita chiar de dumneavoastra, din cateva blaturi bine polizate si apoi vopsite.

Atunci cand aveti un astfel de spatiu, culoarea joaca un rol esential in armonizarea si marirea vizuala a spatiului. Asadar, tonurile deshise sunt cele mai potrivite. Trebuie sa aveti in vedere si un stil, ales in functie de personalitatea dumneavoastra.

Puteti, de exemplu, sa alegeti nuantele de apa, care sa se regaseasca in culorile zugravelii, a pardoselii si in cele ale perdelelor usoare si vaporoase, care sa aminteasca de turcuoazul oceanelor.

Veti avea in vedere aici si tapiteria sau rulourile in dungi si bineinteles detaliile, care completeaza de minune oricare incapere.

Si ce s-ar potrivi mai bine, intr-un astfel de interior cu specific marinaresc, decat lampi sau suporturi pentru lumanarele sub forma de far, lustra-timona sau bolurile cu scoici.

Puteti crea si un aer de epoca, vintage, cu cateva fotografii alb-negru sau sepia, pe care sa le puneti in rame reconditionate. Incaperea va avea mereu parfum de mare si de vacanta.

Bineinteles ca, in functie de anotimp, puteti scoate sau, de ce nu, adauga noi elemente. Decorul de iarna se incadreaza perfect intr-un astfel de ambient. Nuantele reci vor "ingheta" perfect spatiul.

Sa nu mai spunem ca, daca prelucram putin stelutele de mare, vom putea realiza decoruri foarte originale de Sarbatori.

De asemenea, o primavara cu tonuri de verde crud sau o toamna marina in tonuri de cafeniu si lila vor completa cromatica aleasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#amenajare living, #mobila camera zi, #mobilare living stil marinaresc , #stil