Sfaturi pentru un abdomen plat

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 09:40
9664 citiri
Sfaturi pentru un abdomen plat
Fat-loss-reviews

Aproape orice persoana isi doreste sa aiba un abdomen plat, insa acest lucru nu este chiar simplu de realizat, dupa cum probabil o stim pe propria piele. Despre cum sa reusesti sa ai abdomenul pe care ti-l doresti s-a scris si inca se va mai scrie, mai ales ca stilul de viata al oamenilor presupune din ce in ce mai mult sedetarism.

Cercetari recente au scos insa la iveala trucuri noi care sa te ajute sa infrunti oglinda cu zambetul pe buze si capul sus. aolhealth.com iti da cateva sugestii in acest sens:

1. Bea ceai verde

Despre ceaiul verde se stia ca este bun pentru piele si ca micsoreaza riscul de cancer, dar noi teste arata si ca acesta ajuta la obtinerea unui abdomen fara tesutul adipos aferent.

Unul dintre studii a demonstrat ca cei care faceau miscare si consumau si aproximativ patru cesti de ceai verde pe zi au pierdut de opt ori mai multa grasime de pe abdomen decat cei care faceau miscare fara sa bea acest lichid. Cercetatorii sunt de parere ca substanta care ar ajuta in acest sens este catehina, un fitonutrient din ceaiul verde.

2. Accelereaza ritmul in care mergi

Prin simpla accelerare a ritmului in care mergi vei arde, in medie, cu 25% mai multe calorii. Ritm accelerat inseamna sa nu poti vorbi decat cateva cuvinte in timp ce mergi, din cauza efortului. Poti eventual sa alternezi intervale mai intense cu unele in care mergi mai incet, daca ti se pare prea solicitant la inceput.

3. Lucreaza intens

Potrivit unui studiu realizat in cadrul Universitatii din Arkansas, antrenamentul cu intervale de intensitate diferita - intervale scurte in care se lucreaza intens, urmate de altele de recuperare, cu efort fizic moderat - arde cel mai bine grasimea abdominala. Antrenamentul la aceeasi intensitate, desi va arde acelasi numar de calorii, nu va diminua din grasimea abdominala.

Indicat ar fi sa faci macar 2-3 antrenamente intense a cate 30 de minute fiecare, pe saptamana.

4. Foloseste o minge de stabilitate

Pentru a-ti tonifia muschii abdominali include in programul tau de miscare si exercitii cu mingea de stabilitate. Cercetarile arata ca acestea antreneaza cu 40% mai mult muschii abdominali superiori si cu 47% mai mult muschii abdominali oblici decat alte miscari.

5. Fa si exercitii de rezistenta pentru intreg corpul

Un studiu realizat pe parcursul a 12 saptamani a aratat ca cei care faceau exercitii de rezistenta pentru tot corpul, la o intensitate mare, combinate cu exercitii cardio, au pierdut de doua ori mai multa grasime per total si de patru ori mai multa grasime de pe abdomen decat cei care lucrau numai cardio.

Grupul care a avut incluse si exercitii de rezistenta a beneficiat totodata si de o dieta mai bogata in proteine decat celalat grup. O astfel de strategie te va ajuta pe termen lung, pentru ca nu te vei ingrasa apoi. Cand slabesti, se pierde atat din tesutul adipos, cat si din muschi, insa antrenamentul cu greutati, de exemplu, te va ajuta sa mentii muschii si chiar sa maresti acest tesut, ceea ce va face ca metabolismul sa nu incetineasca.

6. Dormi suficient

O conditie importanta si deseori neluata in seama in ceea ce priveste succesul eforturilor de a avea un abdomen tonifiat este aceea de a dormi suficient. Atunci cand organismul este privat de o parte din cele 7-8 ore pe noapte de somn, cate sunt recomandate, nivelul cortizolului (hormonul stresului) creste si odata cu el si grasimea de pe abdomen.

Numeroase studii au demonstrat o legatura clara intre lipsa de somn, cresterea nivelului de cortizol si castigarea in greutate.

Un studiu efectuat pe parcursul a sase ani in Canada a relevat faptul ca adultii care dormeau doar 5-6 ore pe noapte aveau un risc cu 35% mai mare de a se ingrasa cu aproximativ 4,5 kilograme si aveau cu aproape 60% mai multa grasime in zona abdominala decat cei care dormeau 7-8 ore pe noapte.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#abdomen, #abdoment plat, #abdomen tonifiat, #sfaturi abdomen plat, #recomandari abdomen plat , #stil