Joburi care maresc riscul unei depresii

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 12:10
3384 citiri
Joburi care maresc riscul unei depresii
health

Unele tipuri de slujbe determina aparitia unui risc mai mare ca persoanele care le practica sa faca o depresie majora, din cauza faptului ca sunt mai solicitante si mai stresante.

Health.com a intocmit o lista cu cateva dintre acestea.

1. Bonele si ingrijitorii de bolnavi

Aceste doua categorii de angajati sunt cele mai expuse la depresie majora, in medie 11% dintre acestia raportand un astfel de episod in decursul unui an. Si asta deoarece o zi de lucru presupune sa hraneasca, sa spele si sa ingrijeasca fie batrani sau persoane bolnave, fie copii mici, care nu le pot multumi pentru grija aratata. Mai ales in cazul in care este vorba de oameni aflati in suferinte mari sau cu handicapuri este destul de descurajant si apasator.

2. Chelnerii

Aproximativ 15% dintre femeile care servesc in diverse restaurante si localuri au avut o depresie majora anul trecut. Cel mai greu de suportat la acest job este faptul ca ti se spune zilnic si des ce sa faci, iar clientii pot fi nepoliticosi in mod frecvent. In plus, este destul de obositor din punct de vedere fizic.

3. Asistentii sociali

Sa lucrezi cu copii abuzati sau cu oameni aflati in tot felul de situatii de criza, care au mare nevoie de ajutor, plus birocratia care este destul de enervanta in acest domeniu, te poate face sa te confrunti cu o depresie la un moment dat, mai ales ca, de cele mai multe ori, presupune si o implicare sufleteasca intensa.

4. Angajatii din sistemul de sanatate

Este vorba in special de doctori, asistenti medicali, terapeuti si alti specialisti din acest domeniu care au in mainile lor vietile alltor persoane, ceea ce este extrem de solicitant. In plus, aproape zilnic acestia se confrunta cu traume si moarte.

5. Artistii, scriitorii

Artistii, scriitorii si cei care lucreaza in divertisment au parte de remuneratii neregulate, de programe de lucru neregulate si chiar de izolare uneori. Cei care creeaza au de asemenea probleme, aproximativ 9% dintre ei raportand o depresie majora anul trecut.

6. Cadrele didactice

Asupra acestora exista presiuni din mai multe parti - copiii, parintii lor si cerintele sistemului de invatamant - solicitarile fiind diferite din partea acestora. In plus, se adauga si nemultumirile legate de salarii.

7. Personalul din administratia publica

Oamenii care lucreaza in acest domeniu primesc multe solicitari si ordine din toate directiile. Ei pot avea zile cu program imprevizibil si rar au parte de recunostinta.

8. Contabilii

In privinta acestei categorii, responsabilitatea este foarte mare deoarece se lucreaza cu sume foarte mari de bani. De asemenea, si consilierii financiari au o presiune destul de mare, mai ales ca oamenii pe care i-au sfatuit si care nu au avut succes in demersurile lor ii pot invinovati pentru esec.

9. Vanzatorii

Acestia nu stiu exact ce salariu vor lua deoarece, de regula, acesta este dependent de comisioane, adica de un procent pe care il primesc din numarul de vanzari facute. In plus, pot fi nevoiti sa calatoreasca si sa petreaca mult timp departe de casa, familie, prieteni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#joburi stresante, #joburi depresii, #joburi risc mare depresie, #loc de munca depresie, #meserii depresie, #joburi predispuse depresie , #stiri life style