Nu poti trai fara tehnologie? Iata cum scapi de ea

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 11:52
5465 citiri
Nu poti trai fara tehnologie? Iata cum scapi de ea
Foto: verussolutions.biz

Lumea in care traim ne obliga sa fim dependenti intr-o oarecare masura de tehnologie. Calculatoarele, telefoanele mobile si Internetul sunt unele dintre elementele care ne pot conduce viata, daca nu stim cand sa luam o pauza si sa traim fara ele.

Oamenii verifica foarte des ce se mai intampla pe retelele de socializare, citesc imediat mesajele primite pe telefon si isi planifica multe acitivitati cu ajutorul acestui dispozitiv. Mai mult, unele studii arata ca smartphone-ul este folosit adesea in baie si chiar in timpul momentelor intime, scrie Huffington Post.

Prea multe informatii in viata noastra

Specalistul Tony Schwartz, care conduce compania The Energy Project, spune ca oamenii au depasit de mult limita in ceea ce priveste tehnologia, neputand sa faca fata tututor informatiilor pe care le primesc prin intermediul ei. Un alt expert, John Edward Huth, profesor de fizica la Universitatea Harvard, afirma ca Internetul ne influenteaza mai mult decat credem.

Dupa parerea lui, o supra-apreciere a tehnologiei ne incurajeaza sa izolam informatiile fara a le pune intr-un ansamblu care sa ne ajute sa obtinem o schema cognitiva din ele. Toata tehnologia pe care o folosim determina o reactie ineficienta din partea oamenilor, iar creativitatea lor este influentata negativ.

Respecta-ti ritualul zilnic, in care tehnologia nu primeaza

Daca vrei sa iti micsorezi dependenta de tehnologie cat mai mult, cel mai bine este sa iti faci un ritual zilnic de la care sa nu te abati, planificandu-ti anumite activitati. Astfel, in momentul in care vei avea tendinta de a-ti verifica e-mailul imediat, vei putea motiva lipsa reactiei rapide prin ritualul pe care trebuie sa il indeplinesti. Cu timpul, vei reusi sa reactionezi asa cum trebuie si sa nu mai acorzi prioritate tehnologiei in viata ta.

Foloseste tehnologia selectiv

Viata iti este influentata negativ de prezenta neintrerupta a tehnologiei. Din aceasta cauza nu mai poti dormi bine, nu mai esti la fel de productiv, ai o dispozitie proasta si nu mai esti la fel de eficient in ceea ce faci. O solutie la aceasta problema este sa iei pauze si sa nu mai folosesti dispozitivele electronice care te inconjoara. Incearca sa ai activitati care sa te tina departe de ele.

Daca nu stii cum sa le tii departe de tine, dependenta de dispozitivele electronice poate capata forme grave.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#tehnologie dependenta, #dependenta smartphone , #stiri life style