(P) Detox de primavara sub indrumarea specialistilor din cadrul Centrului Infrafit

Marti, 10 Februarie 2015, ora 10:30
7633 citiri
(P) Detox de primavara sub indrumarea specialistilor din cadrul Centrului Infrafit

Nu mai este o noutate pentru nimeni ca cea mai buna perioada pentru detoxifiere este primavara. Motivul este simplu: organismul incearca sa se recupereze dupa perioada de iarna, cand nu a avut parte nici de prea multa miscare in aer liber si nici de o alimentatie prea bogata in fructe si legume, ba din contra.

Pe langa faptul ca te ajuta sa scapi de toxinele din intestine, o cura de detoxifiere te ajuta sa pierzi kilogramele in plus si sa iti imbunatatesti digestia.

Pentru a vedea schimbari in organismul tau, este recomandat ca dieta de detoxifiere sa fie tinuta 7-12 zile.

Raluca Iliescu, fondatoarea singurului centru din Romania specializat in detoxifiere, diagnostic si tratament, medicina biologica, in controlul greutatii si anti-aging dezvaluie ce inseamna un program Detox in clinica Infrafit.

Recomandarile si sfaturile vin din partea Prof. Dr. Emilian Dobrea, o autoritate in domeniul medical, specialist endocrinologie, obstetrica - ginecologie, expert in medicina biologica si toxicologie, cu o experienta de 40 de ani in domeniu.

Cand stim ca este momentul pentru a incepe un program de detox?

Ideal ar fi sa urmam de doua ori pe an cate un program detox complex, ale carui beneficii sunt incontestabile pentru sanatatea organismului nostru, pentru regenerarea celulara, si de ce nu, pentru silueta.

Printre semnalele de alarma pe care organismul le trage pentru ca tu sa iti dai seama ca ai nevoie de o cura de detoxifiere sunt: oboseala nejustificata, somnolenta, trezitul greu dimineata, balonarea, tranzit lent, colon iritabil, constipatia, imunitatea scazuta, durerile de cap, nivel scazut de energie, irascibilitate, astenie (atat psihica, cat si fizica), anxietate, nervozitate, lipsa puterii de concentrare, insomnii, un aspect nesanatos al pielii, imposibilitatea de a pierde in greutate, pofta de dulciuri. De aceea este recomandat sa fim proactivi, fara sa asteptam mai intai simptomele.

Detox-ul este recomandat si in unele afectiuni cronice precum acnee, psoriazis, constipatie, diabet, artrita, cancer.

Infrafit este singura clinica specializata in detox si medicina biologica din Romania oferind servicii, terapii si tehnologie de ultima ora in tot ceea ce reprezinta diagnostic, tratament, detoxifiere, controlul greutatii, controlul stress-ului si anti-aging. Ce alte plusuri mai ofera?

Cele mai mari avantaje ale clinicii sunt echipa, nivelul de expertiza si tehnologia pe care le punem la dispozitie in exclusivitate in Romania. Suntem in mijlocul Bucurestiului, ca atare pot avea acces la astfel de servicii si persoanele extrem de ocupate, pentru care timpul este mult prea pretios incat sa-l dedice izolarii sau plecarii din tara pentru o cura detox spre exemplu. Programul zilnic al clinicii este intre 06:00-00:00 inclusiv in weekend, oferim discretie totala, una dintre "griji" fiind ca un pacient sa nu se intersecteaze niciodata cu altul.

Care sunt principiile unui astfel de program de detox? Cat timp dureaza?

Un program detox corect si ca la carte include 3 etape si poate dura de la o saptamana la 3. Programul debuteaza cu un control medical, daca este cazul cu analize medicale, si cu pregatirea organismului, care se face prin alimentatie specifica de tip raw vegan. Aceasta este prima etapa.

Cea de a doua etapa reprezinta perioada de detox propriu-zis. In aceasta etapa, organismul este supus unor serii de procedee si terapii cu rol de eliminare rapida si eficienta a toxinelor din colon, ficat, rinichi, piele, sistem limfatic, glande sudoripare, dar si unor procedee de regenerare celulara, de accelerare metabolica si detoxifiere emotionala. In paralel cu aceasta purificare interna a organismului prin terapii, se consuma doar hrana lichida, adica sucuri din legume obtinute prin presare la rece. Consumul acestor sucuri in perioada de detoxifiere are rolul de a aduce in organism o "explozie" de minerale, vitamine, antioxidanti si oligoelemente care, in lipsa toxinelor eliminate prin terapii, sunt absorbite 100% si sprijina vindecarea si regenerarea celulara.

Atentie insa!!! A consuma doar sucuri, nu inseamna detox. Ba din contra, in lipsa terapiilor de curatare a organismului, toxinele pot fi recirculate in organism, dat fiind ca sistemul digestiv intra in repaos total in timpul consumului exclusiv de hrana lichida.

Dat fiind ca majoritatea bolilor pleaca din acumularea in exces a toxinelor in colon, tesut adipos, ficat, rinichi etc. de acolo trebuie sa inceapa si curatarea organismului. Eliminarea acestor toxine nu poate fi facuta doar prin consum de hrana lichida. (sucuri)

Si ultima etapa, cea de-a treia, reprezinta revenirea la masticatie si la alimentatia normala, care are loc treptat, sub supervizare si debuteaza cu nutritie de tip raw vegan si sucuri care contin si fructe in aceasta etapa. Este important sa consumam alimente "light" si sa fim atenti la modul in care le combinam, pentru a nu soca organismul.

La ce efecte ar trebui sa ne asteptam?

Efectele unui program detox se regasesc imediat asupra sanatatii, dar si a siluetei si aspectului pielii.

Cresc considerabil nivelurile de imunitate si energie, se curata sangele, scade colesterolul, creste oxigenarea celulara, procesul de regenerare este accelerat, iar aciditatea din organism este inlocuita cu un mediu alcalin, ceea ce creaza un teren biologic care nu mai este predispus bolilor.

In plus, in urma detox-ului se elimina retentia hidrica din organism, se reduce semnificativ atat grasimea din jurul organelor, cat si masa de tesut adipos si se pierd cca 1-1,5 kg pe zi.

Ar trebui sa combinam un astfel de program cu sport?

Activitatea fizica "light" este benefica pentru ca sprijina accelerarea metabolismului si implicit a arderilor.

In timpul detox-ului insa, nu este indicat sa-ti suprasoliciti organismul prin sport. Socul produs de schimbarea brusca a alimentatiei si de terapiile specifice detox-ului nu trebuie amplificat prin suprasolicitare sportiva. De aceea activitatile recomandate sunt inot, Pilates, power walking si terapia InfrafitX care pe langa activitatea fizica in sine, accelereaza metabolismul si topeste grasimea.

Ce rol are terapia InfrafitX in timpul detox-ului?

In timpul detox-ului, metabolismul tinde sa incetineasca din cauza faptului ca sistemul digestiv intra in repaos total. Aici intervine rolul terapiei InfrafitX care reuseste sa mentina metabolismul la cote optime, rezultat care nu poate fi obtinut doar prin activitate fizica traditionala.

INFRAFITX este cea mai performanta tehnologie mondiala pentru pierderea in greutate si topirea centimetrilor datorita accelerarii metabolismului de ardere a grasimii. Tehnologia este omologata mondial si reprezinta rezultatul a 20 de ani de cercetari stiintifice si medicale asupra metabolismului uman si asupra motivului pentru care organismul acumuleaza grasime mai mult decat consuma.

Odata ce am urmat un program detox, putem spune ca am adoptat un alt stil de viata?

Cu o floare nu se face primavara. Sigur ca detoxifierea periodica ajuta enorm organismul, insa cele doua cure recomandate pe an nu reprezinta un nou stil de viata, ci doar o alta abordare.

Secretul este sa nu revenim asupra acelorasi "greseli" si sa invatam ce anume ar trebui schimbat in alimentatie mai ales si care sunt beneficiile acestor schimbari.

Spre exemplu, este destul de putin cunoscut faptul ca toxinele din carnea de porc fac ravagii in organism.

Recomand cartea "OMOTOSSICOLOGIA Malattia e guarigione con la terapia antiomotossica" de Hans- Heinrich Reckeweg in care se explica detaliat acest aspect:

"Substantele din carnea de porc pot provoca procese de aparare a organismului uman care se transforma in timp in boli.

Din cauza faptului ca structura carnii de porc este din punct de vedere biologic similara cu cea a omului, inclusiv gustul este acelasi, este greu metabolizata de organismul uman care o percepe drept toxina externa.

Consumul de carne de porc duce la:

1. Marirea colesterolului:

- colesterolul macromolecular din sange, care provoaca hipertensiune arteriala si ateroscleroza;

- colesterolul care se depoziteaza in faza neoplastica pe peretii celulelor canceroase

2. Exces de istamina si imidazol care duce la:

a) urticarie, herpes, dermatite,eczema,

b) imflamatii (furunculi, apendicita, inflamarea colecistului, tromboflebita, hemoroizi etc.)

3. Hormonul cresterii care duce la: inflamatii, adipozitate, acromegalia,si faze neoplastice in patologiile cancerului.

Si alti hormoni introdusi prin alimentatia cu carne de porc, in special cei sexuali sunt responsabili de complicatii negative.

4. Secretia mezemchimala care contine sulf si provoaca: adipozitate,depozite pe tendoane, cartilagii si ligamente (reumatism, artrita, artroza).

5. Acizi grasi combinati cu toxine de porc produc: adipozitate, hipertensiune arteriala.

6. Agenti oncogenici care sunt factori declansatori ai fazelor neoplastice.

7. Virusul gripei este gazduit pe tot parcursul timpului in plamanii porcului.

Din cauza continutului mare de sulf din carnea de porc, cartilagiile se degradeaza producandu-se astfel: artroza si degradarea carticagiului.

Calculii biliari, spre exemplu, sunt rezultatul consumului carnii de porc. Bineinteles, colesterolul joaca in acest sens un rol important intrucat calcurii biliari sunt provocati de aceasta.

Consumul in cantitate mare de carne de porc duce la depozitarea acesteia in colecist transformandu-se in calcul.

Persoanele bolnave de acesti calculi biliari nu se pot vindeca doar prin intermediul operatiilor, daca nu se va renunta in toatalitate la consumul carnii de porc si a derivatelor corespunzatoare.

Hormonul istaminei si cel al cresterii sunt responsabili de tendinta spre imflamatii, acestea manifestandu-se ca si furunculi purulenti, fistule anale etc.

Cauzele bolilor provocate de efectele negative a consumului carnii de porc sunt in general tratate prin antibiotice ceea ce intoxica si inrautateste si mai mult situatia persoanei afectate.

In concluzie, carnea de porc si derivatele ei trebuie evitate."

Informatie preluata din: OMOTOSSICOLOGIA

Autor: Hans- Heinrich Reckeweg

Ce personalitati publice frecventeaza centrul Infrafit?

Ambasadori, politicieni, dar si vedete autohtone care nu au facut un secret din vizitele constante in clinica Infrafit: Amalia Nastase, Andreea Raicu, Luana Ibacka, Ilinca Goia, Roxana Iliescu, Mihaela Radulescu, etc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Infrafit detoxifiere, #etape detoxifiere, #program detoxifiere Infrafit , #stiri life style