Sfaturi care te ajuta sa previi si sa tratezi acneea

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 07:00
9612 citiri
Sfaturi care te ajuta sa previi si sa tratezi acneea
Foto: luvcosmetics

In ultima suta de ani consumul de zahar si lactate a crescut. La fel si numarul persoanelor care se confrunta cu acneea, specialistii confirmand ca exista o legatura clara intre acestea. Mai mult, cercetari recente arata ca, in ceea ce priveste aceasta afectiune a epidermei, ea se afla in stransa legatura cu alimentatia.

O analiza sistematica a 21 de studii, realizata in 2009, a aratat ca laptele de vaca (consumat) a determinat atat cresterea numarului de persoane care s-au ales cu acnee, cat si severitatea simptomelor. Lactatele, indiferent daca sunt organice, nepreparate termic sau preparate termic, ca si zaharul, duc la cresterea nivelurilor unor hormoni care au legatura cu aparitia cosurilor.

Potrivit Huffington Post, excesul de lactate si zahar are un impact semnificativ in ceea ce priveste aparitia acneei, insa nu este vorba doar de acesta. Unele deficiente nutritionale pot de asemenea inrautati acneea.

De aceea, corectand carente frecvente, cum sunt cele de acizi grasi omega-3, de antioxidanti, precum vitamina E, zinc, vitamina A sau de acizi grasi omega-6, poti ajuta la prevenirea si tratarea acneei.

O alimentatie sanatoasa, cu alimente cat mai naturale si integrale, cu mai putini carbohidrati rafinati (zahar, dulciuri, etc.), cu mai putine grasimi saturate (animale in principal) si hidrogenate (cum ar fi cele de tipul margarinelor) ajuta la estomparea acneei si la stabilirea unui echilibru hormonal, si asta fara bani cheltuiti, cum s-ar intampla in cazul in care ai lua tratamente medicamentoase. De asemenea, si exercitiile fizice au un rol important.

Iata, mai concret, opt pasi simpli care te ajuta sa previi si sa tratezi acneea.

1. Consuma mai putin lapte

Acesta este un aliment nutritiv insa, pentru o perioda, incearca sa consumi mai putin.

2. Consuma mai putin zahar

Zaharul, bauturile dulci si produsele fainoase stimuleaza productia de insulina si implicit cosurile.

3. Mananca mai multe fructe si legume

Persoanele care au o alimentatie bogata in legume si fructe, care contin antioxidanti si substante antiinflamatoare, au mai putine probleme legate de acnee.

4. Consuma mai multe grasimi sanatoase cu proprietati antiinflamatoare

Este vorba de acizii grasi omega-3, gasiti in special in pestele gras, cum ar fi somonul, macroul si in uleiul de peste, si de acizii omega-6, gasiti in extractul de ciubotica-cucului (indicat este sa iei 1.000-1.500 de miligrame, de doua pri pe zi).

5. Mananca anumite alimente care combat acneea

Este vorba de ulei de peste, ghimbir, ceai verde, nuci, fructe de padure, legume cu frunze verzi, oua cu omega-3.

6. Ia anumite suplimente

Mai multe cercetari au aratat ca persoanele cu acnee au niveluri scazute de antioxidanti. De aceea, este recomandat sa iei anumite suplimente (pe langa cel din ciubotica-cucului). Mai exact, ia 30 de miligrame de citrat de zinc pe zi, 25.000 UI de vitamina A, zilnic, doar pentru trei luni (daca esti insarcinata nu lua acest supliment) si 400 UI de vitamina E, zilnic (cauta sa aiba un complex de tocoferoli, nu doar alfa-tocoferol).

7. Incearca probiotice

Acestea ajuta la reducerea inflamatiilor, putand ameliora acneea.

8. Evita alimentele la care esti sensibil

Alergiile la anumite alimente se numara printre cele mai comune cauze ale acneei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce apare și cum se tratează acneea
De ce apare și cum se tratează acneea
Acneea este una dintre cele mai frecvente probleme ale pielii. Aproximativ 85% dintre persoanele cu vârstă cuprinsă între 12 și 24 de ani se confruntă cu acneea, însă problema poate apărea...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#acnee, #sfaturi ameliorat acnee, #sfaturi prevenire acnee, #prevenire acnee, #tratare acnee, #alimentatie acnee , #stiri life style