Solutii moderne pentru confortul termic interior: incalzirea prin pardoseala

Joi, 29 Mai 2014, ora 16:54
4634 citiri
Solutii moderne pentru confortul termic interior: incalzirea prin pardoseala

Va ganditi sa va construiti o casa? Sa va renovati bucataria sau baia? Sa va extindeti locuinta? Ar trebui sa luati in calcul sistemele moderne de incalzire electrica prin pardoseala.

In contextul reorientarii catre sursele alternative de energie, aceasta solutie devine din ce in ce mai atractiva, iar avantajele pe care le ofera un astfel de sistem sunt multiple.

De ce sa alegem incalzirea in pardoseala?

Pentru ca stim cu toti: caldura se ridica! Acest fapt banal explica de ce sistemele de incalzire in pardoseala ofera o caldura mult mai confortabila decat alternativa cu radiatoare. Incalzirea in pardoseala distribuie uniform caldura pe intreaga suprafata; caldura ce inconjoara talpile se ridica incet, incalzind apoi corpul fara a deveni sufocanta.

Sistemele cu radiatoare emit caldura direct la nivelul capului, asadar, caldura ajunge mai repede spre tavan, unde aerul ramane cald, iar apoi incepe sa se raceasca. Ulterior aerul rece coboara din nou, astfel ca la nivelul picioarelor va fi permanent aer rece.

Folosind incalzirea prin pardoseala aveti posibilitatea scaderii temperaturii medii din incapere cu 2 grade C fara a afecta gradul de confort. Aceasta inseamna ca temperatura poate fi redusa cu 20% - ceea ce reprezinta atat un consum redus de energie, cat si un avantaj ecologic.

Mai mult, sistemele de incalzire in pardoseala va confera libertatea de a va amenaja camera de zi, bucataria, baia exact asa cum doriti, fara a va impiedica de problema conductelor si radiatoarelor. Totul este ascuns sub podea, spatiul ramane liber pentru amenajarile dumneavoastra creative.

Incalzire prin pardoseala: electrica sau pe baza de apa?

Practic, incalzirea in podea, fie ea electrica sau pe baza de conducte de apa, ofera acelasi confort superior. Totusi trei aspecte sustin solutia electrica.

Grosimea redusa recomanda incalzirea electrica ca fiind potrivita pentru renovari. Folosind incalzirea electrica nu sunteti nevoiti sa faceti loc conductelor de apa, pentru care ar fi necesar un spatiu de 100 - 120 mm adancime. In comparatie, un sistem pe baza de covorase electrice pentru incalzire, o grosime mai mica, de exemplu, covorasele DEVImat au doar 3-5 mm grosime.

Reactia rapida. Cablurile electrice de incalzire a pardoselii reactioneaza rapid, incalzirea se face instantaneu, in timp ce sistemele de incalzire prin pardoseala pe baza de apa sunt acoperite cu un strat de 100 mm - 120 mm ciment, ceea ce determina o intarziere de cateva ore la resimtirea confortului termic intern.

Garantie extinsa. Produsele de incalzire electrica au o durata de viata extinsa si pot beneficia de garantii complete. De exemplu, caburile pentru incalzire electrica ale producatorului danez DEVI beneficiaza de o garantie completa pentru 20 de ani, care acopera nu doar produsele electrice, ci si costurile complete ale reparatiilor pardoselii.

Caldura dorita, indiferent de tipul de pardoseala

Sistemele de incalzire prin pardoseala functioneaza eficient sub orice tip de invelis: placi de ceramica, piatra naturala, marmura, parchet laminat sau de lemn, orice tip de covor, linoleu etc. Iar cu ajutorul unui termostat veti putea controla temperatura, astfel incat camera sa devina un mediu placut, indiferent de tipul de constructie al podelei. Indiferent de tipul de pardoseala, veti avea confortul la picioarele dumneavoastra!

Despre Devi

Producatorul Danfoss al sistemelor DEVI este lider european in domeniul sistemelor de incalzire electrica prin pardoseala si in domeniul sistemelor exterioare pentru topirea ghetii si zapezii - pozitie pe care o ocupa datorita interesului pentru sistemele avansate, fabricate in cele mai avansate centre mondiale de competenta pentru incalzirea prin pardoseala.

Sursa: comunicatedepresa.ro

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#incalzire pardoseala, #casa incalzire pardoseala, #solutii moderne incalzire pardoseala , #stiri life style