Hainele de motor se poarta din nou in 2011 (Galerie foto)

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 08:51
6743 citiri
Hainele de motor se poarta din nou in 2011 (Galerie foto)

Pe podium au fost lansate deja cateva dintre articolele vestimentare care ar trebui sa ne completeze tinuta anul viitor. Printre acestea se numara gecile, pantalonii, dar si fustele din piele.

Si cum designerii sunt deja pregatiti pentru noul sezon primavara-vara, nu ne ramane decat sa le urmam sfaturile. Sau... sa preluam cateva idei si sa le adaptam personalitatii noastre.

Geci si jachete din piele

Pentru inceput, creatorii de moda ne propun un look sic de motociclist. Asta inseamna haine de piele accesorizate cu tot felul de curele, catarame si fermoare din metal. Gecile de motor, dar si pantalonii si bocancii din piele vor fi cateva dintre piesele de rezistenta din garderoba noastra, spun cei de la Fashionising.

Imaginea de biker a anilor '50 se va imbina perfect cu elemente militaresti, dar si cu accente neo, cu materiale argintii, completate de accesorii fluorescente. Bineinteles, nelipsitele zale, de diferite marimi, prinse in lanturi masive, vor brazda jachetele si pantalonii din piele.

Balmain ne prezinta o astfel de jacheta, neagra, cu tinte si lanturi. Nu sunt excluse nici aplicatiile de piele lacuita, intalnite atat la piesele de baza, cat si la accesorii, mergand pe diverse nuante de bej si chiar si de ou de rata si turcoaz.

Burberry a lansat deja un trenci, prelungind astfel clasica geaca de motor. Aceeasi casa de moda preia costumul de motociclist si-l evidentiaza prin doua tonuri diferite. O astfel de jacheta este intr-adevar o piesa-declaratie si este marcata de doua elemente cheie, care nu ar trebui sa lipseasca dintr-o tinuta militareasca, ce aminteste de cea a unui biker.

In primul rand, spun specialistii, vorbim despre manecile traversate de curele late si fermoare cu zimti mari. O geaca argintie poate fi purtata la o rochie cu volane, din panza usoara, intr-o nuanta neutra. Un alt element, la fel de important, este reprezentat de portiunile matlasate, evidentiate atat de bine de Burberry.

Pantaloni si fuste din piele

In ceea ce priveste pantalonii din piele, acestia nu trebuie sa fie obligatoriu negri si nici stransi pe picior. Pantalonii de motociclist, creati de Cristopher Bailey pentru Burberry, atrag atentia la fel de mult prin tonurile neutre, dar si prin modelul aplicat lateral, prin genunchierele, cusaturile si fermoarul pronuntat.

Elementele care compun tinuta de motociclist rebel pot completa perfect un look modern, dar si ... dur in acelasi timp. Genul acesta de pantaloni se pot accesoriza cu o poseta plic din fasii subtiri de piele, in tonuri aurii si argintii.

O alternativa pentru piele poate fi si neopren-ul sau jeans-ul purtat cu o jacheta de motor, evident.

Putem sa combinam doua epoci diferite: in partea de jos un jeans evazat, care ne trimite in anii '60-'70, iar in partea de sus o geaca de piele tipica anilor '50.

La fel de sexy sunt si fustele din piele matlasata, care se muleaza perfect pe coapse, dar si pe noua moda de motociclist trendy. O fusta scurta, gri mat, cu fermoar in fata si cusaturi laterale, se potriveste foarte bine cu o geaca din neopren cu aplicatii de piele lacuita, marcata de o curea lata. O geanta lacuita, turcoaz, si pantofi decupati in fata, ascutiti si usor bombati, vor fi accesoriile perfecte.

Bineinteles ca niciunul dintre elementele prezentate nu reprezinta o noutate, ci doar un update... ca asa e moda. Sunt multi care de ani buni sunt pasionati de tot ceea ce inseamna piele, motoare, muzica rock si accesorii pe masura.

Cu siguranta, nici bocancii nu le sunt straini. Designerii vin doar cu o singura precizare, aceea de a alege o pereche de-a dreptul... uluitoare. Puteti sa va inspirati din modelul propus de Channel: bocanci de piele neagra, cu cate 4 curele cu catarame, bot rotunjit si cu aparatori de metal prinse in tinte.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#trend haine 2011, #haine piele 2011, #haine piele designer , #tendinte