Vincon Romania se intoarce cu 21 de medalii de la 3 concursuri internationale

Advertorial
Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 14:35
30589 citiri
Vincon Romania se intoarce cu 21 de medalii de la 3 concursuri internationale

Primavara aceasta Vincon Romania, unul dintre cei mai mari producatori de vin si vinars din tara, a participat la 3 concursuri internationale de vinuri: Concours Mondial De Bruxelles, International Wine Contest Bucharest (I.W.C.B.) si, in premiera, la International Rose Championship (IRC).

In urma participarii la cele 3 competitii, Vincon s-a intors cu 21 de medalii, 8 de aur si 13 de argint, pentru 8 dintre brandurile sale de vin si vinars.

Vincon participa an de an la Concours Mondial de Bruxelles, iar anul acesta vinurile sale s-au bucurat inca o data de aprecierea juriului fiind distinse cu 3 medalii: o medalie de aur pentru Chardonnay 2015 din gama Egregio si doua medalii de argint pentru Feteasca Neagra 2008 si Merlot 2008 din gama Ambrosio.

La cea de-a 14-a editie International Wine Contest Bucharest (I.W.C.B.), cel mai mare concurs international de vinuri din Europa de Est, Vinarsul Miorita X.O. - 30 de ani a fost desemnat cel mai bun vinars din concurs, castigand Marea Medalie de Aur.

Aceasta medalie a fost urmata indeaproape de alte 3 medalii de aur pentru vinarsurile MIORITA X.O. - 12 ani vechime, MIORITA X.O. - 18 ani vechime si JAD X.0. - 28 ani vechime si o medalie de argint pentru MIORITA X.O. - 25 ani vechime.

Vinurile au fost de asemenea apreciate in cadrul prestigiosului eveniment si premiate de catre juriu cu 3 medalii de aur pentru Merlot 2008 din gama Amborsio si cele doua vinuri din gama Rose Far Niente: Cabernet Sauvignon 2016 si Busuioaca de Bohotin 2016.

In plus, au fost acordate 6 medalii de argint pentru Feteasca Neagra 2008 din gama Ambrosio, Cabernet Sauvignon 2010 din gama Beciul Domnesc Grand Reserve si pentru vinurile din gama Egregio: Tamaioasa Romaneasca 2011, Tamaioasa Romaneasca 2016, Sauvignon Blanc 2015 si Chardonnay 2015.

Vincon Romania in premiera la "International Rose Championship (IRC) "

Ca urmare a cresterii si dezvoltarii portofoliului de Rose-uri, Vincon a decis anul acesta sa participe intr-o competitie dedicata exclusiv acestei categorii de vinuri.

"Participarea intr-o astfel de competitie, nisata pe rose-uri, este mai dificila deoarece criteriile de evaluare sunt dedicate unei singure categorii de produse. Atentia la detaliile specifice acestei categorii de vinuri este mult mai mare pentru a se face o departajare si evaluare stricta. Astfel, ne bucura si mai tare rezultatele obtinute - din cele 5 vinuri inscrise, 4 au fost premiate", spune Corina Nedelcu, Product Manager, Vincon Romania.

In urma acestui concurs, au primit medalii de argint: Beciul Domnesc Rose 2016, Busuioaca de Bohotin 2011 din gama Beciul Domnesc Grand Reserve, Cabernet Sauvignon 2016 din gama Rose Verite si Busuioaca de Bohotin 2012 din gama Rose Far Niente.

Despre Vincon Romania

Vincon este unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din Romania. Infiintata in anul 1949, compania detine astazi peste 1500 de hectare cultivate, in cea mai mare parte, cu vita de vie nobila in Regiunea Viticola a Piemontului de la Curbura Carpatilor, in podgorii cu renume- Cotesti, Odobesti, Panciu - precum si in Husi.

Portofoliul Vincon Romania cuprinde peste 200 de produse din categoriile vin, vinars, bauturi spirtoase si otet. Brandurile de vin din portofoliul companiei sunt prezente in categoria superpremium si premium, precum Mirabilis Machina, Ambrosio, Rose Far Niente, Vinoteca, Comoara Pivnitei, Oenoteca, Egregio, Rose Verite, Beciul Domnesc Grand Reserve, dar si mainstream si economy. Brandurile de vinars din portofoliu sunt Miorita si Jad.

Compania detine 11 ferme viticole si 11 crame, dintre care cea mai renumita este Crama Beciul Domnesc, construita in secolul al 15-lea - crama monument istoric din patrimoniul cultural al Romaniei, crama unde sunt pastrate peste 100.000 de sticle de vin datand din 1949 pana in prezent.

Din 1996 si pana in prezent, produsele Vincon au castigat peste 350 de medalii la competitii nationale si internationale, dintre care 21 de aur si argint in 2017.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Vincon Vrancea medalii, #Vincon Vrancea premii , #tendinte