10 solutii ecologice de curatat cu suc de lamaie

Duminica, 08 Septembrie 2013, ora 10:00
26807 citiri
10 solutii ecologice de curatat cu suc de lamaie
Foto: Arhiva

Daca respecti mediul, poti incerca solutii ecologice de curatat cu suc de lamaie. Fie ca il folosesti ca atare, suc proaspat de lamaie, fie ca folosesti lamaile stoarse, sucul de lamaie se dovedeste foarte util pentru a curata sanatos si eficient in casa.

In ceea ce priveste costurile, in ansamblu sunt mai mici decat solutiile chimice de curatat.

1. Rosturile dintre placile de faianta se curata cu suc de lamaie. Poti sa folosesti o periuta de dinti uzata sau un burete. Nu-i nevoie sa clatesti. Sucul indeparteaza negreala si mucegaiul, scrie Homedit.

2. Robinetele de inox se curata cu partea interioara, alba, a cojii dupa ce sucul a fost stors. Daca sunt murdare foloseste si suc de lamaie.

3. Recipientele de plastic se curata cu apa amestecata cu suc de lamaie in parti egale. Dispar si grasimea si mirosul, dar si petele.

4. Blatul de bucatarie se curata perfect cu suc de lamaie si apa in parti egale. Pune amestecul intr-un recipient cu pulverizator si foloseste mereu cand ai nevoie. Nu trebuie sa clatesti, nu este toxic.

5. Cu aceeasi solutie de suc de lamaie si apa in parti egale se poate curata perfect parchetul laminat.

6. Sucul de la doua lamai este la fel de eficient ca si clorul atunci cand este folosit pentru albitul rufelor in masina de spalat. Pune suc de lamaie in masina de spalat. Rufele vor fi curate, albe si parfumate discret.

7. Tocatoarele de lemn sau de plastic se curata perfect cu suc de lamaie. Freaca fundul de lemn cu o bucata de coaja de lamaie. Uleiul din acesta are un puternic efect de dezinfectant, deloc toxic.

8. Fa o pasta din suc de lamaie si sare de masa. Foloseste-o pentru a freca orice suprafete mucegaite.

9. Adauga suc de lamaie in detergentul de vase pentru a-i creste eficienta. Detergentul de vase se va degrada mai usor.

10. Sucul de lamaie pus intr-un pulverizator curata perfect oglinzile, geamurile si sticla.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#lamaie, #suc lamaie, #solutii ecologice curatat, #curatenie ecologica, #detergenti naturali , #trucuri