10 trucuri pentru a economisi energie cu ajutorul frigiderului

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 23:44
10716 citiri
10 trucuri pentru a economisi energie cu ajutorul frigiderului

Si tu poti contribui la lupta impotriva incalzirii globale prin reducerea consumului de energie facut de combina frigorifica.

Te-ai gandit daca nu cumva este mai ieftin sa iti iei o combina frigorifica noua decat sa o pastrezi inca 5 ani pe cea actuala, care deja are 10 ani?

Frigorificele vechi au costuri mari de operare, iar achizitia unui produs nou clasa A+ se amortizeaza in doar cativa ani, ne spune chiar reprezentatul Electrolux, Raluca Munteanu, care iti prezinta in continuare modalitati de economisire a energiei.

Iata cateva modalitati de a economisi energie:

1. Evita deschiderea inutila a usii frigiderului deoarece cantitatea de aer care patrunde in interior va trebui sa fie racita. Aerul cald care patrunde in interior mareste gradul de umiditate, rezultatul fiind formarea de gheata si implicit facturi mai mari la energie si o scadere a duratei de viata a frigiderului.

2. Seteaza termostatul la +4 - +5 grade in frigider si la -18 grade in congelator. Acestea sunt temperaturile optime ce asigura costuri bune de functionare si pastrarea alimentelor in conditii optime.

3. Pastreaza frigiderul si congelatorul pline. Cu un volum mai mare de alimente racite in interior frigiderul isi va pastra mai usor temperatura atunci cand aerul rece a iesit prin usa deschisa.

4. Dezgheata-l cu regularitate. Un strat de gheata de 5mm creste consumul de energie cu 30%, asa ca dezgheata cu regularitate congelatorul. Cand iti alegi un nou congelator asigura-te ca alegi unul cu tehnologia Frost Free - care face dezghetarea inutila.

5. Opreste-te la un frigider mai mare in locul unui frigider aditional. Un singur frigider mai mare consuma cu pana la 20% mai putina energie decat 2 modele mai mici care ar avea impreuna aceeasi capacitate.

6. Pastreaza curat si exteriorul frigiderului, nu numai interiorul. Ventilatia insuficienta creste consumul energetic cu pana la 10%.

7. Nu introduce in frigider sau congelator alimente calde deoarece temperatura interna creste, se consuma energie suplimentara si totodata alimentele din jur se pot incalzi.

8. Noile electrocasnice vin adesea echipate cu alarma pentru usa deschisa. Evita astfel risipa de energie si eventuala alterare a alimentelor.

9. Nu instala frigiderul sau congelatorul langa o sursa de caldura cum ar fi radiatoare, cuptoare. Fereste-l de lumina directa a soarelui. Caldura inutila reduce eficienta compresorului si a condensatorului.

10. Verifica din cand in cand garnitura (o piesa de plastic moale ce etanseaza usa de corpul frigiderului) pentru a descoperi eventuale scapari. Usa ar trebui sa se inchida ferm de garnitura. In caz contrar, aerul rece se va strecura afara din frigider.

Afla mai multe idei de decor de pe www.casa-gradina.ro.

Sursa: Revista Casa si gradina

Text: Elena Draghici

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#frigider consum scazut energie, #economie energie electrica , #trucuri