Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

6 cai simple pentru o stare de spirit mai buna

Vineri, 21 Mai 2010, ora 13:00
2906 citiri
6 cai simple pentru o stare de spirit mai buna

Agitatia pe care o resimtim aproape in fiecare zi si problemele care apar deseori ne fac sa ne pierdem din pozitivism, seninatate si bucurie. Pentru a nu te lasa insa coplesit de greutati poti incerca sa iti imbunatatesti starea de spirit.

Iata sase cai simple prin care poti face acest lucru, potrivit self.com.

1. Transpira

Exercitiile fizice pot fi la fel de eficiente in ameliorarea unei depresii usoare si chiar moderate precum este antidepresivul Zoloft. Miscarea stimuleaza eliberarea substantei numita dopamina, care duce la cresterea nivelului starii de bine.

2. Mananca anumite alimente

Acizii grasi omega 3 ajuta creierul sa raspunda la semnalele transmise prin dopamina si serotonina. De asemenea, fructele colorate, care contin antioxidanti si flavonoide, si legumele merg foarte bine in combinatie cu acesti acizi pentru a proteja creierul de o inflamatie ce poate declansa depresia.

Trucuri simple pentru a-ti imbunatati starea de spirit

3. Dormi 7-8 ore

Cei care au probleme cu somnul sunt de cinci ori mai predispusi unei depresii decat cei care dorm 7-8 ore pe noapte.

4. Mediteaza si relaxeaza-te

Mai multe studii au aratat ca meditatia facuta in mod regulat impiedica reaparitia unei depresii la fel de bine ca si anumite medicamente. Incearca sa iti limpezesti mintea, sa nu te mai gandesti la nimic, si sa te concentrezi doar pe a inspira si expira.

5. Iesi pe afara

Lumina soarelui este cheia reglarii ceasului tau biologic, care afecteaza starea de spirit, somnul, energia. Stai pe afara aproximativ o ora pe zi.

Posacii pot da vina pe parinti pentru starea lor de spirit

6. Fa-ti un prieten

Cei care nu au pe nimeni foarte apropiat sunt mult mai expusi riscului de a face depresii. De aceea este important sa ai pe cineva cu care sa poti vorbi despre aproape tot ce simti si ti se intampla.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#stare de spirit buna, #trucuri stare spirit, #trucuri fericire, #stil viata relaxat , #trucuri