Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

9 trucuri pentru a-ti spori puterea de concentrare

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 16:28
6197 citiri
9 trucuri pentru a-ti spori puterea de concentrare
shine

Traim in secolul vitezei si din ce in ce mai multi oameni se plang ca simt o capacitate slaba de a se concentra, in special in timpul serviciului, unde sarcinile par a fi din ce in ce mai exigente.

Exista insa diverse lucruri pe care le poti face ca sa iti imbunatatesti aceasta capacitate, iar shine.yahoo.com iti devaluie cateva dintre acestea, unele aplicabile pe termen scurt, altele pe termen lung.

Pe termen scurt:

1. Opreste sunetul computerului

Atunci cand lucrezi cu sonorul pornit la computer atentia ta este distrasa de diverse zgomote care insotesc majoritatea paginilor web, alertele de pop-up sau email-ul. Daca vrei sa te concentrezi mai bine pe sarcina pe care o ai de indeplinit opreste sonorul si inchide email-ul si messenger-ul.

2. Nu raspunde la telefon

Daca primeste telefoane multe in timpul unei zile, in cazul in care nu sunt legate de serviciu lasa robotul sa raspunda sau da aparatul pe silentios. Stabileste sa vorbesti cu prietenii doar seara sau cand ai tu timp.

3. Fa liste si planificari

Incearca sa iti structurezi cat mai clar sarcinile pe care le ai de facut si sa iti impui chiar termene limita, in cazul in care nu sunt stabilite. Altfel, vei fi tentat sa le lasi de azi pe maine pe cele care pot fi lasate, iar asta nu va face decat sa te agite si mai tare sau sa iti creeze o stare de nemultumire la sfarsitul zilei, cand iti vei da seama ca le puteai face daca te mobilizai.

4. Fa ordine in jurul tau

Daca pe biroul tau vezi zilnic tot felul de acte si dosare insirate, care iti amintesc cate mai ai de facut, puterea ta de concentrare va fi afectata. Cel mai bine este sa faci ordine printre ele si apoi sa eviti permanent sa mai apara dezordinea, avand grija sa le pui la locul lor de fiecare data.

5. Ia cate o pauza din cand in cand

Atunci cand simti ca esti obosit, decat sa fortezi organismul si sa continui mai bine faci o pauza scruta. Vei avea de castigat in ce priveste randamentul deoarece creierul nostru nu poate functiona asa cum vrem noi sa ii impunem. Iesi afara din cladire si plimba-te cateva minute spre exemplu.

6. Cauta alt loc

Daca simti ca in jurul tau este prea multa galagie pentru ca tu sa lucrezi, incearca sa gasesti un alt loc, in cazul in care ai posibilitatea. Daca esti la serviciu ia laptopul cu tine si mergi in alta sala unde este liniste sau, daca esti acasa, cauta o camera in care sa stai singur sau mergi la o cafenea mai retrasa.

Pe termen lung

7. Ai grija ce mananci

Alimentatia poate avea un impact aproape nebanuit asupra capacitatii de a ne concentra. Mesele copioase fac ca aparatul nostru digestiv sa aiba nevoie de un flux mai mare de sange pentru a digera, ceea ce este in detrimentul creierului.

Obisnuieste-te sa mananci putin si des, astfel incat sa ai energie in tot timpul zilei, iar oxigenerea creierului sa se faca asa cum trebuie. De asemenea, evita alimentele procesate, care contin conservanti, coloranti si alte chimicale. Despre acestea s-a demonstrat ca au o influenta negativa atat la cei care au sindromul deficitului de atentie (ADHD), cat si la cei care nu sufera de asa ceva.

8. Fa miscare

Exercitiile fizice ne ajuta sa eliberam stresul si sa ne limpezim mintile pentru a gandi mai clar. Cel mai bine este sa faci miscare dimineata, inainte sa pleci la serviciu.

9. Dormi suficient

Unul dintre factorii care influenteaza cel mai mult puterea de concentrare este somnul. Straduieste-te sa dormi 7-8 ore pe noapte. Cercetarile arata ca atat mai putin cat si mai mult somn nu este indicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#mareste capacitate concentrare, #trucuri concentrare , #trucuri