Ce mai poti face cu laptele

Vineri, 03 August 2012, ora 10:55
8435 citiri
Ce mai poti face cu laptele

Laptele este unul dintre cele mai folosite si iubite alimente, fie ca este dat copiilor sau consumat de adulti la micul dejun, in cafea, ceai, prajituri sau diferite alte feluri.

In afara de folosirea lui culinara, laptele mai are si alte utilizari ingenioase, conform Style List:

Indeparteaza petele de cerneala

Fie ca ti-a curs un stilou sau ai incercat sa schimbi cartusul de la imprimanta si te-ai murdarit, acest tip de pata este cat se poate de dificil de scos de pe haine. Lucrurile se schimba, insa, daca pui niste lapte in masina de spalat. Enzimele sale vor dizolva cerneala fara sa faca rau materialului.

Lustruieste argintaria

In cazul in care cauti o metoda non-toxica de a-ti lustrui argintaria, bazeaza-te pe lapte. Combina o cana de lapte cu o lingura de suc de lamaie, dupa care lasa argintul peste noapte in solutie.

Balsam de par

Continand numeroase proteine si enzime naturale, laptele poate sa fie un balsam minunat. Toarna putin lapte pe par dupa ce te-ai spalat cu sampon, dupa care clateste.

Lustruieste pielea

Laptele face numai bine pielii din care sunt confectionate atat jachetele, cat si canapelele sau fotoliile. Enzimele din acesta, proteinele si grasimile ii readuc stralucirea. Toarna niste lapte, dupa care lustruieste cu o carpa moale.

Umple zgarieturile

Ai observat ca portelanurile tale sunt pline de crapaturi? Laptele te poate ajuta, datorita faptului ca are caseina, o proteina care se poate acumula in aceste mici spatii si astfel ele se vor umple, ioar suprafata va redeveni neteda.

Pune farfuria respectiva intr-o oala cu lapte si incalzeste usor. Opreste apoi aragazul, lasa totul asa peste noapte, iar dimineata vei vedea ca micile crapaturi au disparut.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#lapte folosiri inedite, #lapte indepartare pete, #lapte balsam par, #lapte trucuri gospodarie , #trucuri