Cum indepartezi rapid mirosul neplacut de usturoi

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 20:23
41252 citiri
Cum indepartezi rapid mirosul neplacut de usturoi
Foto: Mixstuff

Pe de o parte, usturoiul este un produs vegetal benefic pentru organismul nostru, ba chiar are unele calitati curative fiind recomandat de naturisti, pe de alta parte mirosul pe care acesta il degaja in urma lui te face adesea sa te abtii.

Este cazul sa stim ca usturoiul se simte nu numai in repiratia celui care l-a consumat, ci chiar si in transpiratia lui. Mirosul cel mai persistent il raspandeste usturoiul in stare cruda: in salate sau in delicioasele mujdeiuri.

Situatia poate deveni penibila daca, de exemplu, dupa ce ai consumat o mancare asezonata cu mujdei, trebuie sa iei parte la o conversatie in societate, la o sedinta de lucru sau - vai! - tocmai ai un rendez-vous sentimental. Ce-i de facut?

Expertii Universitatii din Ohio au publicat recent un raport in care au aratat concluziile cercetarilor lor privind tocmai aceasta problema si modul cum ar putea fi indepartat neplacutul miros, prin consumarea ulterioara a unor alimente neutralizante.

Problema se pune in a neutraliza componentii sulfului, singurii vinovati de neplacuta aroma pe care o lasa usturoiul in urma lui.

Trecand peste partea stiintifica a cercetarii, portalul Mixstuff prezinta pe scurt cateva recomandari foarte practice si cat se poate de eficiente, asa cum au rezultat ele din cercetare.

Mananca un mar imediat dupa masa

Marul contine o enzima care oxideaza rapid numeroase substante aflate in contact, incusiv compusii sulfului, producand neutralizarea lor si oprind producerea vaporilor rau mirositori.

Dar se pun cateva conditii. Prima este ca marul sa fie mancat imediat dupa masa intrucat el opreste continuarea procesului inceput de degajare a compusilor sulfului, dar nu desfiinteaza efectul celor deja existenti.

A doua este ca marul sa fie curatat de coaja, intrucat aceasta, oprindu-se intre dinti, ar putea contribui la retinerea unor resturi de mancare, inclusiv celor ce contin usturoi.

A treia este ca marul sa fie bine mestecat in gura, inainte de a fi inghitit, pentru ca efectele sale sa inceapa a se produce chiar in cavitatea bucala.

Bea un ceai verde

Ceaiul verde contine polifenoli, substante care au calitatea de a neutraliza toti componentii sulfului. Dar, ca sa-si faca efectul dorit, ceaiul trebuie sa fie destul de concentrat si baut pe indelete pentru ca, asemanator marului, actiunea sa inceapa tot in cavitatea bucala.

Atentie insa: excesul de ceai, ca si cel de cafea, nu este benefic pentru organism. O ceasca este suficienta pentru neutralizarea substantelor din usturoi.

Clateste-ti gura cu zeama de lamaie

Substantele acide, cu un pH de 3,6 au calitatea de a distruge enzimele care activeaza actiunea usturoiului in organism si respectiv a compusilor sulfului.

Pentru clatirea gurii, se recomanda folosirea de suc nediluat si evitandu-se inghitirea ulterioara a acestuia. Acelasi pH scazut poate provoca cresterea aciditatii in stomac, cu o stare de disconfort sau chiar cu dureri in cazul cand zeama de lamaie ar fi inghitita.

Si o recomandarea generala: toate sunt bune, daca ai mancat ponderat. Daca ai inghitit trei capatani de usturoi, nu te mai ajuta nici un kilogram de mere. Mai bine las-o balta si amana respectivul rendez-vous, pana trece codul galben de usturoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#usturoi indepartare miros, #usturoi miros alimente , #trucuri