Cum invingi teama de avion

Joi, 03 Martie 2011, ora 08:07
5164 citiri
Cum invingi teama de avion
Foto: Arhiva

Sunt unele persoane care, numai stiind ca trebuie sa faca o calatorie cu avionul, intr-un viitor mai apropiat ori mai indepartat, simt un nod in gat si gandul le este concentrat numai pe ziua cand vor fi, la propriu, in "aer".

Impotriva acrofobiei (teama de inaltime) nu exista medicamente si nici remedii naturiste, singurul medic fiind insusi pacientul, deja panicat, daca are vointa si dorinta de a se lecui.

Sigur ca au fost accidente de avion, daca acesta e motivul fricii, si vor mai fi cat se va calatori cu avionul, cel mai rapid mijloc de pana acum de a ajunge dintr-un loc in altul. Dar, la fel de bine, poate avea loc un accident la sol, chiar si cand te dai jos din pat.

Autosugestia, remediul cel mai indicat in aceasta situatie, este la indemana tuturor celor care, din anumite motive, simt teama de a calatori cu avionul. In perioada de dinaintea calatoriei, retrage-te intr-un colt al casei, unde sa nu fii deranjat de nimeni si linistea sa fie perfecta.

Aseaza-te pe fotoliu sau, mai bine, intinde-te pe canapea. Incearca sa fii cat mai calm, cat mai linistit. Controleaza-ti respiratia, care trebuie sa fie egala. Cand te simti pregatit, incepe sa-ti spui in gand, rar si cu calm: "Nu ma tem de calatoria cu avionul. Am incredere ca va fi o calatorie minunata".

Daca vrei, inlocuieste-le cu propriile formule, cu care sa-ti sugestionezi subconstientul, spunandu-le in gand macar cinci minute.

Se cere calm, liniste, destindere, detasare de tot ce este in jur si echilibru interior, pentru ca, in aceste momente, subconstientul este foarte receptiv la sugestii si inregistreaza intocmai tot ce primeste.

Dupa aceste exercitii de impresionare a subconstientului, gandeste-te la avantajul de a avea la indemana un mijloc de deplasare atat de rapid si la timpul castigat pe care-l vei petrece cu cei dragi, care te asteapta la capatul calatoriei.

Lasa frau liber imaginatiei, gandeste-te la motivele pentru care vrei sa faci calatoria, vizualizeaza figurile celor cu care te vei intalni, incearca sa selectezi cam ce vrei sa le povestesti, desigur, numai lucruri placute.

Folosindu-ti imaginatia, vei realiza cat ai de castigat de pe urma acestei calatorii pe care ti-o doresti, manat de dor ori de interese, si te vei gandi cu respect si recunostinta la toti cei care au contribuit ca acest aparat sa existe si pentru tine, pentru folosul si interesul tau.

Nu vei reusi dintr-o data sa-ti stapanesti temerile legate de aceasta fobie. Procedura se repeta si de mai multe ori pe zi, daca exista timp si conditii. Rezultatele se vor arata imediat in felul de a gandi si de a aborda tema calatoriei cu avionul.

Tine cont de faptul ca tu esti stapanul si tu ai puterea de a descatusa in tine forte minunate, pe care nici nu le banuiesti.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#calatorie cu avionul, #teama de inaltimi, #autosugestia vindeca acrofobia , #trucuri