Economiseste folosind cu cap obiectele casnice

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 09:02
7774 citiri
Economiseste folosind cu cap obiectele casnice

Uneori bunicii stiu diverse trucuri babesti despre care te minunezi, dar care iti sunt de mare folos in ingrijirea corpului si gospodarie, intrecand ustensilele si metodele moderne in ceea ce priveste rezultatele.

Iata ce asemenea informatii vechi, dar nemuritoare, poti sa folosesti, conform Business Insider:

Otetul: iti ingrijeste cainele

Poate ca otetul nu are cel mai delicat miros si iti hartuieste simturile, dar este unul dintre produsele cele mai versatile posibil. De exemplu, il poti folosi pentru a-i mentine catelului tau blana in forma maxima. Amesteca otet cu apa si clateste-i blana, aceasta devenind stralucitoare apoi.

Uleiul de masline

Cremele de dat pe picioare atunci cand te razi sunt destul de scumpe, dar solutia nu este sa nu te mai epilezi. Mai bine foloseste ulei de masline, care este plin de nutrienti si hidrateaza pielea, evitand si iritatiile.

Cafeaua

Veste buna pentru brunete: economiseste bani si nu mai merge la coafor pentru a-ti improspata culoarea. Foloseste cafeaua pentru ca parul tau sa fie mai stralucitor si mai plin de viata ca niciodata, culoarea aratand de parca abia te-ai vopsit. Samponeaza o data, apoi aplici cafeaua, las-o sa actioneze 15 minute si clateste apoi. Pune balsam, ca in mod normal.

Bicarbonatul de sodiu

Daca ti s-au infundat tevile de la baie sau bucatarie, inainte sa chemi instalatorul, incearca sa gasesti chiar tu o metoda mult mai simpla. Pune un pliculet de bicarbonat de sodiu pe teava , dupa care adaugi putin otet si astepti cateva minute. Apoi pui 3-4 litri de apa fierbinte si lasi apa sa curga, asteptand rezultatele.

Lamaile - deodorant natural

Cojile de lamaie fac minuni in locul unde depozitezi gunoiul, caci indeparteaza mirosul urat, curata obiectele din bucatarie si inmiresmeaza locul unde isi face pisica nevoile.

Scortisoara

Uita de pesticidele costisitoare. Daca vrei sa tii furnicile departe, scortisoara este tot ce ai nevoie. Pune putina pudra pe unde vezi ca adora insectele sa stea.

Pasta de dinti

Poti scapa de mirosul de usturoi de pe maini, dupa ce ai gatit, folosind putina pasta de dinti. In plus, ea te ajuta sa redai luciul argintariei tale.

Ceai pentru indepartarea negilor

Daca s-a intamplat sa iti apara niste negi, foloseste pliculete umede de ceai pentru a-i eradica. Pune pliculetul cald pe zona respectiva si tine-l 15 minute, acidul tanic dinauntrul sau actionand cu eficienta.

Bananele - curata bijuteriile din argint

Cojile de banane te pot ajuta sa redai argintariei tale stralucirea de altadata. Foloseste interiorul cojii pentru a lustrui.

Mierea - lupta cu germenii

Mierea are efect antibacterian, asa ca este buna in cazul in care te zgarii sau te tai, prevenind infectiile si ajutand ca pielea sa se vindece fara cicatrici vizibile.

Avocado

Nu toata lumea isi permite sa mearga la salon atunci cand frigul din timpul iernii sau vantul si soarele verii usuca tenul. O masca perfecta, foarte usor de facut acasa, este cea cu avocado. Ea contine elemente nutritive pentru piele, care in doar 10 minute iti vor lasa o epiderma stralucitoare si sanatoasa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#obiecte casnine folosiri inedite, #ingrijire corp naturala, #curatenie metode naturale, #substante naturale curatenie , #trucuri