Mici trucuri care te ajuta sa slabesti si sa te mentii

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 08:41
16621 citiri
Mici trucuri care te ajuta sa slabesti si sa te mentii
Realsimple

In medie, cele mai multe dintre persoane iau in greutate o jumatate de kilogram - un kilogram pe an. Consumand insa doar cu 100 de calorii mai putin in fiecare zi eviti ca acest lucru sa se intample.

Daca vrei sa slabesti, e nevoie sa ai aproximativ 500 de calorii in minus pe zi. Le poti elimina fie renuntand la unele alimente sau taind din portii, fie facand miscare. Spre exemplu, poti sa reduci 250 de calorii din meniu, iar 250 sa le arzi mergand pe jos 35-40 de minute. In acest fel, intr-o saptamana vei slabi cam o jumatate de kilogram. Nu este mult, insa este un efort mai usor de facut, comparativ cu o dieta drastica sau un regim extenuant de exercitii fizice.

Conform realsimple.com, iata si alte mici sfaturi care te vor ajuta sa slabesti si sa te mentii.

1. Incepe intotdeauna cu salata

Vei manca mai putin din celelalte feluri de mancare daca vei incepe cu salata (indeosebi la pranz si cina). Ai grija si la cata grasime pui in ea; de preferat este sa adaugi branza cu un continut scazut de grasime si mai putin ulei.

2. Mai taie din portii

Un studiu realizat la Universitatea din Carolina de Nord arata ca un hamburger este cu 23% mai mare in prezent decat era in 1997, regula de a mai micsora portiile fiind eficienta indiferent daca mananci acasa sau la un restaurant. Poti eventual sa consumi o cantitate mai mare de salata sau supa, care sunt mai sarace in calorii.

3. Alege varianta cu gramaj mai mic

Acest truc vine in completarea celui de mai sus, referindu-se in special la alimentele ambalate. Alege intotdeauna varianta care are un gramaj mai mic deoarece, cu cat ai la indemana o cantitate mai mare, cu atat te abtii mai greu.

4. Mergi pe jos

Daca mergi pe jos in ritm moderat, 10 minute in fiecare zi, vei arde cam 1.000 de calorii pe luna, ceea ce inseamna ca slabesti aproximativ 1,4 kilograme intr-un an. Poti sa folosesti minutele respective si pentru a vorbi la telefon.

5. Ai grija la caloriile din cafele

Cel mai indicat este sa consumi cafea simpla sau cu lapte. Celelalte variante, cum ar fi cele de tip 3 in 1, pot avea calorii cat un pranz intreg.

6. Mananca nuci si alune

Un studiu a demonstrat ca cei care au consumat cateva nuci sau alune in fiecare zi (nu in exces) si-au mentinut mai usor greutatea decat cei care nu au inclus aceste alimente in dieta lor.

7. Nu sta numai pe scaun

Daca serviciul iti permite sa alegi, nu sta numai pe scaun in timp ce esti la lucru. O persoana arde 140 de calorii pe ora stand in picioare, in timp ce stand pe scaun arde doar 100. Daca stai in picioare doua ore pe zi vei putea da jos aproximativ trei kilograme intr-un an.

8. Dormi 7-8 ore in fiecare noapte

Potrivit mai multor studii, atunci cand dormi mai putin de 7-8 ore pe noapte, creste nivelul hormonului de stres, care poate amplifica pofta de mancare. Mai mult, un somn insuficient ar putea impedica organismul sa arda carbohidratii, ceea ce inseamna grasime in plus depozitata.

9. Mananca mai multe proteine

Acestea, in special cele din carnea de vita si de pasare, din peste, lactate si oua, ii ajuta pe cei care slabesc sa nu piarda si testut muscular odata cu grasimea.

10. Consuma lactate zilnic

Un studiu realizat in cadrul Universitatii din Tennessee arata ca cei care au consumat mai putin cu 500 de calorii in fiecare zi, dar au mancat un iaurt de trei ori pe zi, au pierdut aproape sase kilograme in 12 saptamani, mai mult decat cei care doar au taiat din numarul de calorii.

11. Bea suficienta apa

Deshidratarea poate face organismul sa simta si foame, chiar daca nu are nevoie de hrana. Pentru a evita acest lucru, bea suficienta apa in fiecare zi (media recomandata este de doi litri pe zi).

12. Joaca-te cu copiii

Jucandu-te cu copiii, daca ai posibilitatea, poti arde aproximativ 120 de calorii la fiecare 20 de minute.

13. Ia micul dejun zilnic

Un alt studiu a aratat ca cei care au luat micul dejun in fiecare zi au redus cu 35-50% riscul de a deveni obezi si de a face diabet, comparativ cu cei care care au mancat dimineata doar de doua ori pe saptamana.

14. Alege paine cu cereale integrale

Evita painea alba si alege tipurile de paine care au faina neagra, graham, secara si alte cereale cat mai putin procesate (de preferat ca prim ingredient pe lista).

15. Spala-te pe dinti dupa fiecare masa

Acest gest nu numai ca te ajuta sa ai o dantura mai sanatoasa, dar este si un truc prin care eviti sa mai ciugulesti cate ceva dupa masa. Atunci cand nu te poti spala pe dinti, mananca o bomboana mentolata.

Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#slabit, #sfaturi slabit, #sfaturi mentinut greutate, #trucuri slabit, #trucuri mentinut greutate , #trucuri