Trucuri ciudate de infrumusetare

Marti, 14 Iunie 2011, ora 18:14
7670 citiri
Trucuri ciudate de infrumusetare
Foto: womansday

Multe dintre femei dau bani grei pe produsele cosmetice pentru a-si ingriji cat mai bine pielea. Altele, insa, prefera metode vechi, uneori inedite, pentru infrumusetarea si mentinerea elasticitatii pielii.

Woman's Day a intocmit o lista cu cateva dintre cele mai neobisnuite metode de infrumusetare a pielii, fara a trece pe la salon.

1. Lama de ras pentru fata

Starul TV Caroline Manzo a declarat la un moment dat ca se barbiereste in fiecare zi si ca acest lucru ajuta la exfolierea tenului ei, fiind si secretul ei pentru fermitatea tenului.

Insa, conform doctorului in medicina Joshua Zeichner, din New York, aceasta nu este o metoda ideala de mentinere a frumusetii pielii pentru femei deoarece poate cauza iritatii. Daca, insa, decizi cumva sa aplici acest truc, fie la dus, fie cu crema, cum sugereaza unele blog-uri, ai grija sa folosesti o lama sterila. Oricat ar parea de ciudat, chiar mari frumuseti ale lumii, precum Marilyn Monroe, ori chiar Liz Taylor, foloseau acest truc.

2. Sprayul pentru gatit

Un alt sfat destul de ciudat consta in folosirea unui spray pentru gatit (fara arome). Acesta, deoarece este uleios, ar fi bun pentru stralucire, pulverizat fiind dupa aplicarea unui bronz artificial.

Persoanele predispuse la iritatii ale pielii si alergii ar trebui sa fie insa precaute cu acest truc, desi uleiurile sunt folosite adesea pentru hidratarea pielii si imbunatatirea barierei naturale a acesteia.

3. Crema pentru hemorozi

Despre astfel de creme se crede ca imbunatatesc aspectul de ochi umflati si estompeaza cearcanele, multi specialisti in machiaj folosindu-le pe fotomodele.

Crema pentru hemoroizi si sprayurile nazale contin substante care contracta vasele de sange fiind, potrivit lui Zeichner, bune nu doar pentru cearcane, ci si pentru urmele rosii de la cosuri. Aplica sub ochi o cantitate de crema de marimea unui bob de mazare si maseaza incet zona cu varful degetului inelar.

4. Cafea macinata

Aceasta poate sa estompeze aspectul neplacut cauzat de celulita si poate chiar sa ajute la slabit. Iata masca indicata in acest sens: amesteca un sfert pana la o jumatate de ceasca de cafea macinata (este buna si cea ramasa in filtru dupa ce ai facut cafea) cu doua linguri de ulei de masline extravirgin; maseaza pe zonele cu celulita. Infasoara portiunile cu pricina in folie de plastic si lasa masca sa actioneze timp de 10 minute inainte de a o clati cu apa.

5. Medicamente anti-diaree

Stiai ca aceste medicamente, cele sub forma de solutie, pot ajuta pielea sa fie mai ferma si cu pori mai putin vizibili? Cel putin asa sustin unele bloguri dedicate infrumusetarii; solutia trebuia aplicata direct din sticla cu un betisor din bumbac.

Iar doctorul Zeichner este de parere ca trucul nu este chiar ineficient, deoarece aceste medicamente contin o substanta ce poate fi gasita in diferite forme si in cosmetice. Cu toate acestea, insa, nu recomanda folosirea acestei metode, una mai sigura fiind aplicarea unor masti pe baza de argila.

6. Vin rosu

Conform unei carti care include secrete de infrumusetare ale celebritatilor de la Hollywood, actrita Teri Hatcher foloseste vin rosu la baie pentru a catifela pielea. Potrivit lui Zeichner, vinul rosu este plin de antioxidanti care sunt benefici sanatatii generale, insa nu se stie daca sunt si absorbiti de piele. Asadar, sa pui putin vin rosu in apa din cada nu face rau cu siguranta, dar nu se stie nici cat de eficient este.

7. Crema pentru iritatia produsa de scutece

Aceasta ar putea ajuta la eliminarea cosurilor atunci cand este aplicata ca o crema clasica pentru acnee. Iar doctorul Zeichner spune ca exista si cateva studii noi care arata ca o astfel de crema ar putea fi eficienta in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ciudatenii infrumusetare, #trucuri ciudate infrumusetare, #metode ciudate infrumusetare , #trucuri