Trucuri pentru a arata mai inalt

Marti, 26 Martie 2013, ora 12:17
16927 citiri
Trucuri pentru a arata mai inalt
Foto: sxc.hu

In cele mai multe cazuri, persoanele mignone se simt complexate de statura lor. Ele incearca prin diferite trucuri sa distraga atentia de la inaltime sau sa creeze iluzia optica a catorva centimetri in plus.

Daca te afli si tu in aceasta situatie, afla ca exista intr-adevar unele trucuri vestimentare ce te pot ajuta sa pari mai inalt. Citeste mai jos cateva sfaturi in acest sens, trucuri dezvaluite de Wikihow.

Sfaturi indiferent de sex

Poarta linii verticale si evita-le pe cele orizontale. Fie ca ne referim aici la imprimeurile de pe haine, la pliuri sau fermoare, liniile verticale te vor avantaje intotdeauna, alungindu-ti statura.

Alege tonuri din aceeasi gama sau mergi pe un look monocromatic. E simplu: culorile diferite "fragmenteaza" din punct de vedere vizual corpul, atragand atentia asupra staturii tale mignone. Daca porti aceleasi tonuri de culori sau o singura culoare, vei reduce senzatia de scund.

Opteaza pentru culori tari si imprimeuri mici. Imprimeurile mari au tendinta de a-ti micsora si mai mult statura. Culorile tari si imprimeurile minuscule te vor evidentia mult mai bine.

Evita hainele largi! E clar ca orice haina supradimensionala nu te va avantaja, asa ca evita hainele largi.

Pentru femei

Coafura este foarte importanta - Detaliile privind parul tau sunt esentiale, asa ca ai grija sa nu iti scurtezi si mai mult statura printr-un par prea lung si drept. Specialistii cred ca tunsoarea scurta sau medie (pana deasupra umerilor) avantajeaza persoanele scunde. De asemenea, cocurile de orice fel sau parul strans in coada sunt si ele de preferat.

Tunsoarea in scari si suvitele vor da umbre de culori parului tau, vor "sparge" monotonia si te vor arata mai inalta cu cativa centimetri.

Poarta tocuri. Nu conteaza cat de mari, dar accesorizeaza-ti tinuta cu o pereche de pantofi cu toc. Tocurile cui sunt de preferat celor mai groase, fiindca vor alungi statura, conferindu-i delicatete.

Sandale sau pantofi decupati - Cu cat arati mai multa piele, cu atat vei da impresia ca esti mai inalta. De asemenea, evita pantofii cu barete peste glezne, care practic iti "taie" linia piciorului si reduc vizual din inaltime.

Cauta bluze cu decolteuri adanci, in forma de V. Acest tip de decolteu prelungeste silueta.

Rochiile si fustele trebuie sa se termine deasupra sau pe linia genunchiului. Si in acest caz este valabila deviza: mai multa piele expusa, mai multi centimetri castigati in ainaltime. Asadar, daca forma picioarelor si greutatea iti permit, opteaza pentru fuste mini sau pentru cele care se termina pe linia genunchiului.

Partea inferioara a corpului, obligatoriu intr-o singura culoare - Cu alte cuvinte, daca optezi pentru o rochie neagra, alege-ti pantofi in aceeasi nuanta. Astfel, privitorul nu va distinge foarte bine unde se termina piciorul si unde incepe pantoful, piciorul parand mai lung.

Alege pantalonii cu talie inalta. Ochiul va "crede" ca piciorul incepe acolo unde se afla talia, asadar opteaza pentru pantalonii cu talie inalta si evita-i pe cei cu talie joasa.

Evita curelele late si posetele foarte mari. Orice este supradimensionat nu ti se potriveste, asa ca opteaza pentru curele mici, inguste si posete asemenea.

Poarta accesorii lungi. Esarfe lungi sau coliere care atarna, toate iti vor lungi optic statura.

Pentru barbati

Adauga inaltime prin felul in care iti aranjezi parul. Ideal ar fi sa te tunzi mai mult in lateral si sa iti lasi mai mult par in partea de sus sau sa ti-l aranjezi cu gel, creand asa numitul stil "cu tepi".

Opteaza pentru insertii de toc in interiorul pantofilor. Acestea iti vor da 1-2 cm in inaltime, insa evita acest truc daca stii ca o sa te descalti sau daca porti deja pantofi cu un toc gros.

Incearca o cravata cu o linie subtire, verticala. Cele groase nu te avantajeaza deloc.

Nu iti alege haine cu falduri largi, camasi lungi, pantaloni scurti sau tricouri cu maneca scurta. Toate acestea iti taie din statura si te vor arata si mai scund.

Fii atent la sacou. Manseta acestuia trebuie sa se termine la incheietura, iar camasa la baza degetului mare.

Pantalonii trebuie sa se termine deasupra sireturilor de la pantofi. Cei mai lungi de atat vor atrage atentia asupra staturii tale. Jeansii si pantalonii trebuie sa aiba un tiv mic. In plus, renunta la pantalonii care se indoaie jos.

Talia pantalonilor trebuie sa fie chiar in zona taliei naturale, iar cureaua sa aiba o latime medie. Culoarea pantalonilor trebuie sa fie si ea mai inchisa, pentru ca astfel vei obtine un efect de alungire si de subtiere.

Accesoriile, in partea de sus a corpului. Un buzunar patrat, epoleti sau alte accesorii, toate trebuie sa se afle in partea de sus a corpului.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#trucuri plus de inaltime, #trucuri inaltime, #sfaturi inaltime, #vestimentatie femei scunde, #haine barbati scunzi, #trucuri pari mai inalta, #trucuri pari mai inalt , #trucuri