Vodca - 10 moduri neobisnuite de intrebuintare

Duminica, 28 August 2011, ora 13:00
3938 citiri
Vodca - 10 moduri neobisnuite de intrebuintare

Una dintre cele mai populare bauturi spirtoase din lume, vodca a fost folosita inca din Evul Mediu in cele mai neasteptate feluri pentru bautorul contemporan de rand, care prefera sa o dea pe gat sau s-o savureze in cocktailuri. A fost vanduta in farmacii, ca leac pentru aproape orice: de la colici si infertilitate, pana la ciuma.

Aflati ce puteti face cu vodca atunci cand nu o beti pur si simplu:

Improspatati-va hainele

Vodca decimeaza bacteriile care provoaca mirosuri neplacute, iar dupa ce se usuca, nu lasa nicio urma olfactiva. Improvizati un pulverizator cu vodca si stropiti-va hainele, pentru a le pastra la adapost de familia mirosurilor deranjante.

Lustruiti-va obiectele de sticla

Portelanuri sau geamuri, toate pot fi facute sa straluceasca cu cateva picaturi din licoarea vasodilatatoare. Inmuiati o bucata de tesatura moale si curata in vodca si frecati obiectele respective cu incredere.

Prelungiti durata de viata a florilor

Daca adaugati in vaza cu flori cateva picaturi de vodca si o lingurita de zahar, le veti oferi plantelor o tratatie de zile mari, care le va pastra proaspete mai multa vreme. O data la cateva zile, schimbati-le cocktailul.

Scapati de insectele nedorite

Daca insectele ca gandacii sau tantarii va dau batai de cap si vreti sa le eliminati in moduri mai putin toxice, pulverizati putina vodca pe ele sau in zonele unde isi fac aparitia.

Tratati intepaturile de meduza

In cazul in care, mergand la mare, va pricopsiti cu o insepatura de meduza, tamponati-va zona afectata cu vodca - mult mai usor de gasit la terase decat spirtul -, un bun dezinfectant si calmant al durerii.

Asigurati-va un par stralucitor

Adaugati un dop de vodca intr-o sticla de sampon. Veti avea un par mai curat si mai stralucitor, cu un fir mai rezistent.

Scapati de mucegai

Daca vreti sa va descotorositi de fungii care deterioreaza calitatea aerului, puteti inlocui spray-urile specializate cu un spray umplut cu vodca. Pulverizati pe zonele mucegaite, lasati sa actioneze 15 minute si apoi inlaturati mucegaiul cu o periuta veche de dinti.

Faceti tinctura de lavanda

Tinctura de lavanda, pe langa parfumul relaxant, are proprietati curative in tratarea durerilor. Umpleti un borcan un flori de lavanda si acoperiti-le cu vodca. Inchideti ermetic borcanul si lasati-l trei zile la soare. Strecurati rezultatul printr-un filtru de cafea si tinctura e gata.

Imblanziti durerea de masea

Pana sa ajungeti la dentist, puteti sa va clatiti zona afectata cu vodca. Va va dezinfecta gingia si o va amorti putin, pentru a face durerea mai suportabila.

Tratati iritatiile de la iedera sau urzici

Daca v-ati intalnit cu doua dintre cele mai neplacute plante cand vine vorba de atingere, folositi vodca - cea mai tare pe care o gasiti - pentru a tampona zonele iritate.

Citeste mai multe articole pe Think Outside the Box

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#intrebuintari neobisnuite vodca, #stralucire par tratament durere masele , #trucuri