Ziare.com

Ce transmite vestimentatia femeilor din politica (Galerie foto)

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 14:46

   

Ce transmite vestimentatia femeilor din politica (Galerie foto)
In politica, femeile se fac remarcate atat prin functiile ocupate, cat si prin vestimentatia aleasa pentru intalnirile oficiale.

Femeile se folosesc de mici trucuri pentru a se ridica la nivelul barbatilor din politica. Tinute sobre in culori puternice, coafuri, machiaj, gesturi masculine, toate acestea le ajuta sa compenseze, in perceptia oamenilor de rand, faptul ca femeile apartin sexului slab, iar politica este prea dura pentru ele.

Editorul de moda Robb Young a analizat modul in care femeile puternice folosesc vestimentatia pentru a-si comunica ideile si puterea, scrie Forbes. Printre personalitatile feminine de pe scena politica se numara Angela Merkel, Condoleezza Rice si Iulia Timosenko.

Cand a intrat prima oara in politica, Angela Merkel, a fost criticata de analistii germani pentru coafura si costumele plictisitoare. Stilul vestimentar adoptat denota consecventa si prudenta, doua calitati pretuite in politica germana. Astfel, imaginea ei a fost perceputa ca o reflectie a personalitatii cinstite.

In prezent, este cancelarul Germaniei, iar in topul realizat de Forbes este cea mai puternica femeie din lume.Condoleezza Rice, fostul secretar de stat american, este o femeie care face politica cu zambetul pe buze. Feminista convinsa, se foloseste de hainele negre si la moda pentru a trece mereu ca o prezenta distanta si rece.

In 2005, a aparut la o baza a armatei americane purtand o eleganta haina militara neagra si cizme pana la genunchi. Datorita vestimentatiei adoptate, Robb Young o caracterizeaza ca fiind un sex-simbol subversiv.Iulia Timosenko, in prezent incarcerata, este una dintre cele mai fascinate femei din politica. Inainte de a deveni prim-ministru al Ucrainei, a avut parul inchis la culoare si controla cea mai mare parte din importul de enrgie al Ucrainei.

Timosenko a angajat un consultant de imagine care a ajutat la transformarea ei din "printesa gazului" in premier al Ucrainei. Parul impletit, rochiile feminine de culoare deschisa fac aluzie la folclorul ucrainean, inocenta si patriotism.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2180 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor