Scapa sanatos de kilogramele depuse de Sarbatori!

Sambata, 02 Ianuarie 2010, ora 18:12
4528 citiri
Scapa sanatos de kilogramele depuse de Sarbatori!

Nu-i nimic daca te-ai lacomit un pic de Sarbatori- sau chiar mai mult. Intreaga lume e in aceeasi situatie. Dupa ce dai jos decoratiunile din brad, cantareste-te si gandeste-te bine ce vrei sa faci in legatura cu cele doua-trei kilograme acumulate in aceasta perioada. Poti sa adopti atitudinea gresita, de infometare, sau pe cea inteleapta, recomandata de specialisti.

Publicatia online Shine enumera cateva ponturi ale specialistilor, pentru a-ti face dieta mai usoara.

1. Fara solutii rapide

Asta inseamna fara pastile minune, diete drastice, detoxifieri si alte solutii magice. Incearca solutia sanatoasa si nu o sa-ti para rau.

2. Stabileste-ti un scop usor de atins

Vrei sa scapi de cinci kilograme? Bine. Vrei sa intri in blugii pe care ti i-ai cumparat in urma cu doua luni? Bine. Vrei sa slabesti 20 de kilograme pana la Sfantul Valentin? Nicio sansa. Cand iti stabilesti un scop, ai grija sa fie realist, ca sa iti poti pastra motivatia.

3. Nu te infometa

Daca intentionezi sa te infometezi cateva zile sau saptamani, inceteaza. Asta nu este o dieta sanatoasa. Corpul tau are nevoie de calorii ca sa poata sa arda caloriile - nu sari peste mese, mai ales micul dejun, intrucat acestea alimenteaza organismul cu energia necesara pentru ca metabolismul tau sa functioneze toata ziua.

4. Pune pe hartie

Daca poti, incearca sa-ti notezi cate calorii consumi pe zi. Probabil ca peste 2000. Vezi ce greseli faci in mod frecvent si corecteaza-le. In principiu, nu ai nevoie de mai mult de 2000 de calorii pe zi.

5. Transpira

Nu-ti mai gasi scuze, sigur ai 30 de minute pe zi pentru sport. Nu ar trebuie sa te opresti pana cand nu esti leoarca de transpiratie - asta e semnul unei sedinte zdravene de sport.

Si inca unele trucuri:

1. Ai grija la marimea portiilor si nu-ti lua inca o portie dupa ce ai terminat din farfurie.

2. Inlocuieste sucurile, alcoolul si bauturile carbogazoase cu apa.

3. Dormi cel putin opt ore pe noapte.

4. Mananca mai multe fructe, legume, nuci si cereale integrale.

5. Stai departe de mancarea de tip fast-food.

6. Ia-ti pranzul la pachet la munca.

7. Schimba orezul alb cu orezul brun.

8. Fa mai multa miscare, mergand cand vorbesti la telefon.

9. Limiteaza consumul de zahar si inlocuieste-l cu indulcitori naturali precum mierea.

10. Premiaza-te, fara mancare, pentru fiecare scop pe care il atingi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sfaturi dieta sarbatori, #sfaturi slabit sanatos , #dieta