Plimbarea prin mall, cel mai in voga tip de exercitiu

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 15:20
2264 citiri
Plimbarea prin mall, cel mai in voga tip de exercitiu

In SUA si nu numai, ultimul trend in materie de exercitii fizice este plimbarea prin mall, o alternativa gratuita la sedintele de fitness, indragita de reprezentantii tuturor segmentelor de varsta.

E adevarat insa ca cei mai numerosi sportivi amatori sunt pensionarii, recunoaste Sara Donovan, americanca care a scris si o carte pe aceasta tema, conform Reuters. Urmeaza mamicile cu carucioare si parintii cu copii scolari, care in acest fel se asigura ca odraslele lor fac indeajuns de mult sport.

Iar cei care au adoptat aceasta forma de miscare au dreptate. Chiar Hipocrate ridica in slavi beneficiile acestei activitati pentru sanatate. Iar cercetarile actuale arata ca aceasta activitate ajuta la pastrarea unei greutati optime, tine in frau presiunea arteriala, micsorand riscul de stop cardiac si atac cerebral, acestea fiind doar cateva dintre beneficii.

Plimbatul prin mall a devenit o alternativa la alte tipuri de exercitii in 1956, odata cu deschiderea primului mall din Minnesota, cand medicii isi sfatuiau pacientii sa se recupereze dupa infarct in mall, departe de zapada si gheata caracteristice iernilor aspre din zona.

Odata cu ridicarea mallurilor, care a luat amploare in anii '80, continuand pana in 2001, fenomenul a castigat din ce in ce mai multa amploare. In prezent, 2,5 milioane de oameni practica acest tip de sport in cele 1.800 de malluri din SUA.

In unele exista chiar programe in toata regula. Nu e de mirare deci de ce mallurile au ajuns sa se deschida de la 7 dimineata, iar oamenilor li se pun la dispozitie chiar garderobe. In plus, exista paza si posibilitatea de a primi primul ajutor, in caz de nevoie.

15 dolari, taxa anuala

Distantele sunt mari, iar temperatura este constanta, placuta, indiferent de cea de afara. In plus, nu risti sa se ia vreun caine dupa tine, asa cum s-ar intampla in parc, de exemplu, iar baia este la doi pasi.

In timp ce unele malluri au incercat, fara succes, chiar lovindu-se de opinia publica, sa interzica aceasta activitate, cum s-a intamplat la Evergreen Mall, in suburbiile orasului Chicago, in 2001, altele au stiut sa profite de acest trend, introducand chiar o taxa anuala, de 15$, cum este cazul Mall of America, in Bloomington, Minnesota.

Oamenii primesc si reduceri la produse, dar si un mic dejun gratuit, o data pe luna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#plimbare mall, #alternativa fitness, #mall walking, #plimbare beneficii sanatate , #fitness
Comentarii
P
Privitor
rank 1
CARAGHIOS, DAR AM SIMŢIT-O PE PIELEA MEA!