Lucruri comice si interesante pe care nu le stiai despre legume

Joi, 16 Iulie 2009, ora 22:01
9436 citiri
Lucruri comice si interesante pe care nu le stiai despre legume
Foto: teamsugar

Cat de multe cunosti despre legumele pe care le consumi zilnic, sau cat de multe vrei sa cunosti despre ele? Ai putea ramane surprins de unele lucruri care stau in "spatele" legumelor. De ce plangi cand tai ceapa sau de ce cultiva oamenii cimbru in gradinile lor? Afla in continuare ...

O reactie chimica este motivul pentru care oamenii plang atunci cand taie ceapa, potrivit Ezinearticles. Cand tai ceapa se elibereaza aminoacizi sulfoxides, care apoi se transforma in acizi sulfenic.

Acestia se amesteca cu enzimele din ceapa pentru a produce o forma de gaze volatile (propanethiol S-oxid), care este intr-o stare gazoasa si intra in contact cu apa din ochii tai provocand o senzatie de arsura. Ca raspuns la aceasta iritatie, ochii iti lacrimeaza in incercarea de a se elibera de senzatia de iritare.

Pentru a nu te mai ustura ochii atunci cand tai ceapa poti sa porti ochelari de protectie, sa pornesti un ventilator pentru a tine enzimele departe de ochii tai, poti pune ceapa intr-un castron cu apa si apoi sa o tai sau poti tine ceapa in frigider. Aerul rece va incetini reactiile chimice.

Pepenii verzi sunt de fapt legume. Te miri, nu? Fac parte din aceasta familie cu castravetii si dovlecii. Stiai ca cel mai mare pepene din lume a cantarit 260 de kilograme?

In Anglia este o traditie sa se planteze cimbru pentru ca ar atrage zanele, care se joaca in el.

Morcovii te pot ajuta sa vezi mai bine in intuneric, pentru ca au foarte multa vitamina A, care ajuta la prevenirea nictalopiei, o tulburare de vedere din cauza careia poti vedea normal doar noaptea sau in prezenta unei lumini slabe.

Legumele congelate pot fi mai hranitoare decat cele proaspete. De ce? Pentru ca in cazul legumelor proaspete dureaza foarte mult pana sa ajunga in magazine, pierzand in acest timp din elementele nutritive. Legumele congelate sunt ambalate in ziua in care sunt culese, de aceea mentin o cantitate mai mare de nutrienti.

Frunzele sfeclei de zahar poti fi fierte si apoi consumate, la fel si in cazul spanacului. De fapt, frunzele de sfecla de zahar sunt cele mai hranitoare din aceasta leguma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lucruri interesante legume, #legume ceapa taiata, #legume actiune organism , #legume