Invata sa lupti cu inamicii relatiei de cuplu

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 18:03
6621 citiri
Invata sa lupti cu inamicii relatiei de cuplu

Pentru a avea o relatie care sa functioneze bine pentru o lunga perioada de timp si pentru a evita crizele de gelozie sau "pauzele" in relatie, trebuie sa invatati care sunt inamicii cuplului vostru.

Pentru a avea o viata de cuplu fericita chiar si atunci cand nu mai sunteti in primii ani de casatorie, trebuie sa gasiti echilibrul armoniei in cuplu.

De aceea, Femme Actuelle va indica posibilii "inamici" ai unei relatii si a fericirii in doi.

1. Televizorul

Studiile arata ca un factor agravant in relatia de cuplu este televizorul, aceasta activitate ducand chiar la o scadere a libidoului. Pentru ca televizorul sa nu agraveze probelemele in cuplu, ati putea face o "cura" de cateva zile fara televizor.

In plus, veti scapa si de micile certuri create de alegerea programului tv la care sa va uitati.

2. Rutina sexuala

Atunci cand stii ca ei/lui ii place un anumit stil de a face dragoste, partenerii au tendinta de a reda in mod constant aceeasi scena, ceea ce duce in mod cert la rutina sexuala.

De aceea, este bine sa va comunica dorintele si fanteziile unul altuia pentru a va condimenta putin viata sentimentala. Indrazneste sa faci primul pas, caci odata cu el vine si garantia placerii!

3. Lipsa de dialog

Dialogul este, cu siguranta, cel mai important intr-un cuplu. La inceputul unei relatii, comunicarea trebuie sa fie omniprezenta (apeluri telefonice, sms-uri si e-mailuri). Insa, in timp, aceasta situatie se deterioreaza. Partenerii ajung sa vorbeasca doar lucruri banale, cum ar fi "ce mancam in seara asta?".

In cazul in care considerati ca va indepartati de partener, este bine sa aveti o discutie serioasa. Vorbiti despre dorintele si asteptarile pe care le aveti pentru ca acest lucru va ajuta sa gestionati mai bine conflictele personale, profesionale si de familie.

4. Copiii

Odata cu sosirea copiilor, viata de cuplu se destabilizeaa si fiecare trebuie sa-si gaseasca locul din nou in familie. Micile capricii precum lenevitul in pat duminica dimineata sau o cina romantica in doi devin tot mai greu posibile.

De aceea este bine sa va regasiti intelegerea in cuplu. Puteti apela din cand in cand la bunici sau la o bona pentru a sta cu cel mic, pentru ca voi sa aveti parte de putina intimitate.

5. Disparitia seductiei

Gesturile tandre, micile atentii culinare, surprizele sexy nu trebuie sa dispara din viata sentimentala.

Barbatii trebuie sa stie ca femeile au nevoie de mai multa tandrete decat ei si sa apeleze mai des la gesturi impresionante, precum oferirea unui buchet de flori. Nu conteaza cat de mare e buchetul, o simpla floare intr-o anumita circumstanta este mereu binevenita.

La randul lor, femeile trebuie sa stie sa le dea partenerilor senzatia de incredere si sustinere in actiunile lor.

6. Obligatiile

Aniversarile, mesele de familie, vizitele la parinti ar putea sa nu pice mereu in cele mai potrivite momente. Daca unul dintre parteneri nu doreste sa te insoteasca la una dintre aceste "obligatii", nu trebuie sa faci mare caz din asta si sa ajungeti la un consens.

7. Iubirea trecatoare

Bunicii nostri ne spun ca iubirea exista pana la un moment dat, iar dupa o anumita varsta intervine respectul. De aceea trebuie sa ai grija sa mentii aceasta dragoste mai vie ca oricand. Invata sa te bucuri de fiecare moment petrecut in compania partenerului.

8. Lipsa distractiilor impreuna

Calatoriile, plimbarile in parc sau micile jocuri nu trebuie sa lipseasca daca vreti sa aveti o relatie ca la carte. Toate aceste lucruri nu vor face decat sa va uneasca si mai mult.

9. Cotidianul

Daca aveti un program incarcat si ajungeti tarziu acasa, trebuie sa invatati sa rezervati putin de timp si partenerului. Nu veniti acasa si incepeti sa va plangeti de problemele voastre cotidiene, invatati sa il ascultati si pe celalalt. Iar weekendurile trebuie sa fie libere de tot ceea ce inseamna stresul de la locul de munca.

10. Prietenii

O alta problema in cuplu este vesica nemultumire: "acorzi mai mult timp prietenilor". Nimeni nu spune ca nu trebuie sa nu ai si o viata in afara cuplului, insa este bine sa discuti cu partenerul pentru a ajunge la un consens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#inamici relatie, #probleme cuplu, #inimaci in cuplu, #cearta cuplu , #intalniri