"Papusile sexy", noua generatie de adolescente

Sambata, 30 Ianuarie 2010, ora 08:01
11760 citiri
"Papusile sexy", noua generatie de adolescente

Cure de slabire rapida, operatii estetice, haine de firma si cat mai multi bani. Cam la asta se gandesc cel putin o data pe zi adolescentele de astazi.

Situatia este trista, dar bietele copile nu pot fi acuzate, in conditiile in care mass-media de pretutindeni duce o campanie acerba in ultimii ani pentru promovarea acestui tip modern de femeie.

Cocotate pe tocuri cat mai inalte, cu sanii dezgoliti si impachetate in haine sclipitoare, pustoaicele de azi viseaza mai mult la o casatorie din interes, dupa modelul oferit de vedetele ce populeaza presa mondena, decat la o iubire romantica.

Atractia sexuala a jucat intotdeauna un rol important in societate, dar astazi, mai mult ca niciodata, tinerele femei sunt incurajate sa aspire la un ideal pentru care alura sexuala este cu mult mai importanta decat tinuta intelectuala, comenteaza Daily Mail.

Cluburile de noapte, revistele pentru femei si barbati, modelele promovate de retelele de socializare pe Internet, intreaga industrie a sexului tinde sa le transforme pe adolescentele de azi in "papusi vii". De la "feminism" s-a trecut in cateva decenii la "hipersexualitate" ca dovada suprema de putere si eliberare a sexului frumos.

De la demnitate la trusa de machiaj

Psihologii spun ca s-a trecut deja pragul dincolo de care tinerele fete considera ca este mai important sa aiba incredere in capacitatile lor de a seduce anturajul prin calitati fizice decat evoluand intelectual si profesional.

Mai rau, exista in randul adolescentelor tendinta de a se "lipi" de un barbat instarit, in locul mult trambitatei independente pentru care au luptat generatiile anterioare de femei.

Scriitoarea americana Joan Jacobs Brumberg, care este si istoric, a citit in paralel cateva pagini din jurnalele unor adolescente, pagini scrise la distanta in timp de mai bine de un secol.

"Inainte de Primul Razboi Mondial, fetele rareori mentionau ceva despre corpul lor in paginile jurnalului. Scriau mai mult despre imbunatatirea propriei personalitati, despre modalitatile de a face bine celor din jur si de a-si imbunatati cunostintele", spune Brumberg, dand ca exemplu concret un fragment din jurnalul scris in 1892 de o adolescenta.

"Nu trebuie sa vorbesc prea mult despre mine sau despre sentimentele mele. Sa ma gandesc bine inainte sa deschid gura. Sa muncesc din greu. Sa imi controlez reactiile si modul de exprimare. Sa fiu demna si sa imi manifest interesul fata de ceilalti", sta scris in paginile acestui jurnal.

Cum arata un jurnal din zilele noastre? "Trebuie sa arat cat mai bine si sa gasesc o familie care sa ma plateasca cat mai bine ca babysetter. Am cam pus pe mine, trebuie sa slabesc. Sa nu uit sa imi innoiesc lentilele de contact. Maine am program la coafor. De cumparat: trusa de machiaj, o bluza noua si accesoriile potrivite", exemplifica Brumberg.

Rezultatele?

Studii recente arata ca aproape trei sferturi dintre adolescente sunt nemultumite de corpul lor si o treime tin cura de slabire. De asemenea, nutritionistii avertizeaza ca sunt tot mai multe cazurile de fete de 11-12 ani care tin cura de slabire.

Mai mult, multe copile de numai 6 ani si-ar dori sa fie mai slabe decat sunt.

In acelasi timp insa, foarte multe dintre adolescente marturisesc ca au fost profund dezamagite de primele lor experiente sexuale.

Intr-un studiu realizat in 2000, 80% dintre fetele care au declarat ca si-au inceput viata sexuala in jurul varstei de 13 ani marturisesc ca regreta pasul facut. Acelasi studiu a scos la iveala faptul ca o adolescenta din sase si-a inceput viata sexuala inainte de a implini 16 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#viata sexuala adolescente, #modele adolescente, #inceput viata sexuala, #cure slabire adolescente , #stiri Rapid