Costumul potrivit pentru primavara - vara

Duminica, 21 Martie 2010, ora 18:11
5870 citiri
Costumul potrivit pentru primavara - vara

Sezonul calduros ne forteaza sa renuntam la costumele din materiale groase, precum lana. Vei acorda o atentie deosebita costumelor de vara deoarece barbatul sofisticat trebuie sa poarte costume si in aceasta perioada a anului.

Aminteste-ti cat de cald ti-a fost vara trecuta la o intalnire business. Poate nu ai fost constient ca sunt solutii prin care nevoia de eleganta nu exclude confortul nici pe timpul verii.

Secretul costumului de vara consta in alegerea materialului potrivit, precum mohairul, bumbacul, inul si matasea. Totusi, aceste materiale nu au calitati identice, fiind necesar sa focalizam asupra acestor materiale pentru a intelege modul lor de purtare.

Stil Masculin

1) Mohairul si casmirul - Mohairul este tors din lana unei capre angora, dupa care este tesut. Acesta este un material elastic si se sifoneaza mai putin decat lana merinos. Datorita luciului, mohairul este adecvat pentru tinutele de seara.

Casmirul este o tesatura confectionata tot din lana de capra, dar din lana caprelor originare din Casmir si Tibet. Casmirul nu este la fel de rezistent ca lana merinos, dar isi pastreaza forma mai bine decat bumbacul sau inul.

2) Bumbacul - Costumele facute din acest material nu sunt populare, cu toate ca in general bumbacul este un material foarte utilizat. Daca te-ai hotarat sa cumperi un asemenea costum, probabil ai luat in calcul urmatoarele avantaje: este un material racoros la purtare, ideal daca esti in cautarea unui costum foarte usor si nu foarte scump.

Comoditatea achizitiei nu se regaseste in intretinerea costumului. Astfel, materialul este predispus la sifonare, iar la spalare are tendinta de a intra la apa.

3) Inul - Desi inul este unul dintre cele mai vechi materiale din lume, multi croitori sunt de parere ca este un material adecvat doar pentru batistele albe; putini sunt cei care sustin ca este cel mai potrivit material de vara. Pe de o parte, acesta nu este folosit in croitoria traditionala pentru ca se sifoneaza repede, pe de alta parte, incretiturile sale tipice il fac un material distins.

Inul este un material care respira si absoarbe transpiratia, fiind in acelasi timp si placut la atingere. In plus, este de trei ori mai rezistent decat bumbacul si este un material ce poate fi spalat la masina.

4) Matasea - Aceasta a fost reintrodusa de italieni alaturi de in si bumbac. Matasea vopsita reprezinta materialul ideal pentru costumele de vara. Chiar daca matasea este placuta la atingere, se sifoneza greu si arata bine in mediile luminate artificial, aceasta trebuie curatata des si nu face fata la temperaturi foarte ridicate. De asemenea, pierde repede caldura daca te surprinde o seara mai racoroasa.

Acestea reprezinta informatii minimale despre materialul costumelor de vara. Este recomandat purtatul lor intre sfarsitul lui mai si pana la mijlocul lui septembrie.

In primul rand, un astfel de costum reprezinta singura solutie pentru o tinuta office. Pentru birou iti recomand sa porti un costum din lana usoara. In schimb, daca esti in cautarea confortului, acesta iti poate fi oferit de bumbac si in, dar, precum am notat mai devreme, se sifoneza repede. Acestea sunt materiale foarte usoare care nu-si revin la forma initiala precum lana subtire.

In al doilea rand, este o chestiune de stil personal. Fii fermecator purtand un sacou cu doi nasturi ce va scoate in evidenta sarmul tau. Adauga o atingere de sofisticare purtand costume ce iti scot in evidenta formele masculine.

Daca vrei o tinuta casual, dar totusi eleganta, asorteaza o pereche de blugi la sacoul de bumbac. O alternativa ar fi pantalonii chino sau kaki si un tricou polo. Daca vrei sa duci jocul mai departe, adauga o camasa de culoare revigoranta, cum ar fi verdele.

Pe langa material, si culoarea reprezinta un criteriu de alegere. Albul este culoarea asociata verii. Totusi, ti-as sugera sa nu porti o tinuta monocromatica. Incearca sa porti pantaloni albi, un sacou crem si o camasa sau un tricou polo deschis la culoare.

Daca nu te simti confortabil sa porti alb, alege un blazer maro si asorteaza-l cu o camasa galben deschis sau ivoriu. Daca vrei o alta tinuta relaxanta si vrei sa ramai pe alb ca punct de plecare, trebuie sa renunti la cravata si sa porti o camasa eleganta usor sifonata, o bastista de buzunar, dar nu alba.

In plus, uita de sosetele obisnuite pentru costum si alege-le pe acelea foarte joase care practic nu se vad.

Cu toate ca un costum reprezinta o tinuta clasica, el nu-ti ingradeste total stilul. Adauga-ti un pic de personalitate.

Articol realizat de Nagy Laszlo Crinel

Stil Masculin

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#costum barbati primavara, #Mohairul casmirul inul , #intalniri