Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa alegi si sa porti cu stil o palarie

Sambata, 04 Iulie 2009, ora 10:40
34808 citiri
Cum sa alegi si sa porti cu stil o palarie

Desi nu foarte populare la noi, palariile au farmecul lor si doar cineva care a avut ocazia sa poarte asa ceva stie cat rafinament pot conferi ele unei tinute.

Din pacate, tot palariile, sau felul in care sunt alese sau purtate, pot ruina o aparitie.

Totusi, cele mai multe femei nu poarta acest tip de accesoriu pentru ca, pur si simplu, nu stiu sa il aleaga, relateaza Daily Mail.

Nu te grabi

E ciudat cum pentru o pereche de pantaloni, femeile pierd ore bune alergand prin magazine si proband neobosite, chiar daca jeansii nu sunt tocmai ceva deosebit. E ciudat, de asemenea, cum putinele femei care intra intr-un magazin in cautarea unei palarii, pentru prima oara, se asteapta s-o gaseasca imediat.

Uita ca in alegerea unui asemenea accesoriu conteaza stilul, culoarea, forma, daca se potriveste sau nu cu tinuta. Pentru a trece toate aceste aspecte prin filtru e nevoie de timp.

Ideal este sa fie vizitat un magazin mare, iar palariile sa fie probate, rand pe rand, model cu model. O palarie care, la prima vadere, nu te atrage, poate fi exact ceea ce cauti.

Adu cu tine o oglinda pentru a te vedea, in cea de la magazin, din toate unghiurile. Nu neglija spatele; la un eveniment, nunta, de exemplu, nu vei putea sta cu fata catre toata lumea.

Culoarea conteaza

Daca-ti alegi culoarea potrivita, nu numai ca vei arata senzational, dar poti sterge cativa ani de pe chip. Nu incerca sa-ti asortezi palaria la tinuta. Atat timp cat culoarea palariei este complementara cu o nuanta din rochia sau accesoriile tale, totul va fi perfect. Trebuie avut insa grija ca nuanta palariei sa fie cea potrivita tenului tau.

Culoarea palariei este mult mai importanta decat cea a hainelor, pentru ca lumina care trece prin material este filtrata de acesta si da culoare chipului tau. Verdele va da tenului pal o nuanta vernil.

Daca palaria ta are o nuanta fucsia, chipul tau va deveni rosiatic. Cremul, movul (deschis, asemanator liliacului) sau tonurile de gri arata foarte bine daca sunt purtate de femei tinere. Daca ai trecut, insa, de 30 de ani, fereste-te sa iti iei o palarie in aceste nuante.

Poti opta pentru o palarie intr-o culoare indrazneata sau ceva neutru. Aceasta din urma alegere poate fi oricand accesorizata cu o panglica intr-o culoare extrem de indrazneata, cum ar fi, de exemplu, verdele electrizant.

Forma face diferenta

Palaria perfecta ar trebui sa fie complementara formei fetei tale. Pentru o fata rotunda, alege o palarie cu boruri largi. Daca ai o fata prelunga, alege ceva mic, care sa-ti copere o parte din frunte, pentru a scurta vizual chipul.

Daca fata ta e patrata, ai nevoie de o palarie asimetrica, care va echilibra proportiile. Daca ai norocul sa ai chipul in forma de inima, poti alege din nenumarate modele. Ti se potrivesc foarte bine coronitele ca de printesa, cu mentiunea ca acestea pot fi mai inalte.

Daca porti ochelari, nu-i lasa sa-ti eclipseze palaria. Alege un model care sa-ti lase liberi ochii si care sa-ti incadreze fata.

Armonizeaz-o cu intreaga tinuta

A-ti armoniza stilul, a face palaria sa fie in armonie cu tinuta, este la fel de important ca si culoarea aleasa. Daca porti un taior, care mai are si pernute la umeri, cum se poarta din nou, alege o palarie apropiata de cele barbatesti.

Umerii supradimensionati nu fac decat sa scurteze vizual gatul, asa ca evita palariile de inspiratia anilor 30, care iti ascund o parte din fata, iar in spate iti ascund si o parte din gat.

Daca porti o rochie vaporoasa de vara, vei arata superb intr-o palarie usoara, accesorizata cu panglici colorate. Si penele sunt o alegere fericita in acest caz.

Imbraca-te potrivit ocaziei

Cel mai potrivit accesoriu pentru o nunta este o palarie miniaturala, prevazuta cu un voal, sau doar niste pene asezate strategic, in par. Daca esti chiar mama miresei, fereste-te de palariile cu boruri prea largi, pentru ca vei fi nevoita sa saruti multa lume.

Accesorizeaza-te

Trage cu ochiul la John Galliano. Tinutele sale sunt in perfecta armonie - palaria, colierul, cerceii si machiajul - toate sunt complementare. Iti poti permite sa porti cercei mari cu o palarie mica. Dar fereste-te de cerceii mari daca palaria ta e deja ampla. Perlele sunt o alegere mai fericita.

Si machiajul va trebui regandit. Opteaza pentru o privire intensa, data de culori inchise si umbre, dar tempereaza nuanta de pe buze, daca nu vrei ca lookul tau sa fie prea incarcat.

Poart-o prin casa inainte de ziua cea mare

Trateaza-ti palaria ca si cum ar fi o pereche de pantofi noi. Poart-o prin casa de mai multe ori inainte de a o scoate in lume, in asa fel incat sa te simti confortabil in ea si cu ea. Daca ajungi la acest sentiment, o vei purta cu nonsalanta si cu siguranta de sine.

Experimenteaza

Nu exista modalitatea corecta si cea incorecta de a purta o palarie. In orice caz, oamenii sunt inclinati sa poarte palaria pe ceafa, ceea ce face ca rezultatul sa nu fie cel mai fericit.

Experiemnteaza inainte de ziua cea mare. Pozitioneaza-ti palaria pe crestet, dupa care incepe sa o sucesti in toate directiile, pana cand vei gasi ipostaza care te avantajeaza cel mai mult.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#palarie fizionomie, #palarie ocazie, #palarie alegere model , #intalniri