Top cele mai bine imbracate femei din politica romaneasca (Galerie Foto)

Miercuri, 30 Decembrie 2009, ora 16:24
27212 citiri
Top cele mai bine imbracate femei din politica romaneasca (Galerie Foto)
Foto: Montaj Ziare.com

Ambitia, determinarea, inteligenta, ocazia potrivita, curajul si munca le-au ajutat pe cateva femei din Romania sa se afirme pe scena politica romaneasca.

Acest loc, greu accesibil pentru sexul frumos in urma cu numai cativa ani, a fost "cucerit" incet, incet de acestea. Si tocmai pentru faptul ca sunt femei care si-au asumat rolul de persoane publice, ele au si o responsabilitate in plus: aceea de a se imbraca potrivit statutului dobandit.

Cum ar putea arata un top al celor mai bine imbracate femei din politica romaneasca? Editorii sectiunii de Life Style a Ziare.com va propun cateva repere, dumneavoastra alegeti.

In acest top s-ar putea afla Elena Udrea, Alina Gorghiu, Elena Basescu, Oana Niculescu Mizil, Lavinia Sandru, Andreea Paul (Vass), Manuela Mitrea, Raluca Turcan, Cristina Ancuta Pocora si Cristina Dobre. Care sunt argumentele noastre?

Elena Udrea - indraznet sau socant? Depinde de gust

In ce priveste vestimentatia ministrului Turismului (si acum si al Dezvoltarii), aceasta frapeaza, de cele mai multe ori, prin culoare, accesorii, taietura ferma si mulata a diverselor piese vestimentare. Elena Udrea nu ezita sa foloseasca des culoarea roz, chiar daca aceasta pare imposibil de combinat cand vine vorba de tinutele office.

Indraznet sau socant? depinde de gustul fiecaruia...

Foto: One Magazine

Andreea Paul Vass prefera sa se imbrace "simplu, dar increzator"

O alta prezenta remarcabila si din punct de vedere vestimentar pe scena politica este consiliera premierului Emil Boc, Andreea Paul (Vass). Ea a declarat pentru Ziare.com ca prefera stilul sport, potrivit drumetiilor de munte.

"Blugii imi sunt mai putin dragi. La serviciu aleg, in ceea mai mare parte a cazurilor, stilul modern si elegant, simplu, dar increzator. Camasile, sacourile, pantalonii drepti, rochiile simple si elegante, esarfele, salurile, fularele cu blana, tocurile joase, culorile sobre sau neutre, gentile mari sunt cuvintele mele de ordine. La inaltimea mea de 1,79 m nici nu trebuie sa depun vreun efort pentru a iesi in evidenta. Uneori ma incearca si accentele de creatii vestimentare extravagante ca si colorit, dar foarte rar. Prietenii mei raman uimiti in aceste momente", a precizat ea.

Andreea Paul mai spune ca nu este innebunita dupa cumparaturi, dar ii plac marcile Mammut (sport), Hugo Boss, Stefanel sau Escada.

"Intre propunerile designerilor romani am gasit lucruri care mi se potrivesc la Irina Schrotter, in special rochiile de seara si jachetele de toamna, si incaltamintea la Christine Balmy (Mussette). Pentru mine, cumparaturile sunt o corvoada necesara. Incerc sa revolv rapid si eficient problema cu maximum trei-patru iesiri pe an, de cate o jumatate de zi, in special in acele locuri unde gasesc totul si asortez cap-coada lucrurile.

Odata aflata intr-un magazin, hainele care mi se potrivesc ma striga si nu zabovesc niciodata la cumparaturi. Nu am timp sa alerg dupa vise vestimentare si nici nu savurez placerea cumparaturilor de weekend. Ba din contra. Asta nu inseamna ca nu am reusit "performanta" sa am totusi o garderoba supraincarcata, cu multe lucruri devenite inutile", a mai mentionat aceasta.

Andreea Paul (Vass) ne-a marturisit si ca in 2010, in garderoba ei isi vor face loc si altfel de haine, deoarece este insarcinata.

"Abia astept sa-l vad pe noul membru al familiei mele, care acum are abia 2 cm in burtica. Va fi marea mea implinire. Imi doresc un trai demn, mult mai multe femei competente active in politica romaneasca, un guvern puternic si o economie ceva mai dinamica. Imi doresc sa termin o carte noua de autor si sa reusesc sa fac mult, mult bine copiilor din Romania prin initiativele pe care le-am lansat in acest an. Oare imi doresc prea mult? Nu cred. Sunt sigura ca le voi obtine", a mai spus consiliera primului ministru.

Alina Gorgiu prefera rochiile vaporoase

O alta propunere pentru topul celor mai bine imbracate femei politician este deputatul PNL Alina Gorghiu, cea care ne-a marturisit ca prefera rochiile vaporoase.

"La Parlament, port sacouri pe corp, cu o croiala simpla, dar culori vii si indraznete si mici detalii, fuste cu usor volum si buzunare si tocuri inalte. In acelasi timp, iubesc rochiile vaporoase, in combinatii interesante (matase si alte materiale), la care asortez perle si alte bijuterii dragi, fiecare avand o semnificatie aparte.

Dar nu ma dau inlaturi de la blugi si tinute casual sau sport, atunci cand sunt in timpul liber. Imi place chiar sa port adidasi si sa fac plimbari lungi, pe jos sau cu bicicleta", a declarat deputatul PNL pentru Ziare.com.

Alina Gorghiu ne-a mai marturisit ca ii plac mult combinatiile.

"Coco Chanel mi-a influentat stilul elegant, Marc Jacobs ma fascineaza prin indrazneala si nonsalanta pe care o afiseaza creatiile sale, dar imi plac in egala masura creatiile Jeanine, cu un stil total avangardist in moda romaneasca, sunt indragostita pur si simplu de unele colectii care-i poarta semnatura si ale caror piese le-as purta oricand; designul teribil al pantofilor creati de Mihai Albu si feminitatea care guverneaza de la un capat la altul colectiile lui Catalin Botezatu", a mai mentionat deputatul PNL.

Alina Gorghiu ne-a mai marturisit ca in noul an isi doreste prietenii aproape, iar proiectele ei sa fie aprobate in Parlament.

"Imi doresc cat mai multi romani care sa apeleze la mediatori, nu la instantele de judecata, mai putini badarani in politica damboviteana si puterea de a face fata tuturor provocarilor la care voi raspunde. Si o viata mai buna celor din Colegiul 22, colegiul meu de deputat", a mai spus aceasta.

Foto: Ziare.com

Elena Basescu - de la manechin la europarlamentar cuminte?

O alta femeie din politica romaneasca a carei prezenta se impune intr-un top al modei este Elena Basescu. Dupa ce a intrat ferm in politica in tinute provocatoare si pe tocuri remarcabile, mezina presedintelui a parut ceva mai discreta in combinatiile vestimentare afisate dupa alegerea sa ca europerlamentar.

In toate aparitiile din campania electorala a tatalui sau, Elena Basescu a aparut in rochii simple, drepte, sacouri cu croiala clasica, o tinuta mult diferita fata de cele afisate la intrarea, la o varsta frageda, in viata politica.

O schimbare profunda, responsabila, sau doar una de imagine, utila pentru ascensiunea politica?

Foto: Fashion and beaty

Foto: www.sutu.ro

Cristina Pocora nu tolereaza decolteurile ample

O alta propunere justificata pentru topul celor mai bine imbracate femei din politica este deputatul PNL Cristina Ancuta Pocora, care a declarat pentru Ziare.com ca nu tolereaza decolteurile ample.

"Intotdeauna am considerat ca functia publica impune si anumite rigori vestimentare. Cand reprezinti o institutie trebuie sa fii in acord, chiar si vestimentar, cu rigoarea ceruta pentru un reprezentant al statului. Nu tolerez decolteuri ample, fuste mini sau alte stridente nici macar la colaboratorii mei. Respect foarte tare acest lucru, tocmai de aceea, si atunci cand am fost secretar de stat in Guvernul Tariceanu si acum, ca parlamentar, tinuta mea de baza este formata din costume.

Recunosc, singura abatere pe care o tolerez sunt "culorile". Imi plac culorile, costumele colorate si unghiile colorate! Privat insa, sunt o femeie de 30 de ani careia ii place sa se imbrace comod, cat de cat in tendinte si adaptat formelor corpului meu. Imi plac rochiile vaporoase, fustele ample, gulerele inalte. Imi plac foarte tare si camasile cu butoni si cravatele. Am obiceiul sa-mi cumpar cravate "altfel", traznite din deplasarile in strainatate", ne-a spus declaratul PNL.

Foto: Ziare.com

Cristina Pocora mai spune ca nu are un designer preferat. "Calitatea este criteriul dupa care aleg. Cumpar un lucru atunci cand "ma indragostesc de el". Recunosc ca imi place mai mult sa-mi cumpar pantofi si genti decat haine. Iar la capitolul pantofi, intotdeauna castiga pantofii cu toc - toc inalt", a mai spus aceasta.

Si Cristina Pocora va fi nevoita sa-si "adapteze" tinutele in 2010 deoarece este insarcinata. "Pentru 2010 imi doresc sa avem un bebelus sanatos si frumos! Am aflat curand ca sunt insarcinata. Daca Dumnezeu vrea, vom avea in vara lui 2010 un copilas, pe care si eu si sotul meu ni-l dorim foarte tare. In rest, imi doresc ca in 2010 atmosfera din tara "sa se mai dezghete", sa ne revina optimismul, speranta de mai bine si sa creasca natalitatea", a mai precizat deputatul PNL.

Raluca Turcan, elegant, fara exagerari

Si Raluca Turcan, deputat PD-L se califica pentru topul politicienilor bine imbracate, remarcandu-se prin tinute elegante, mai degraba simple, fara excese, chiar daca pare ca prefera accesorii care sa dea culoare. Pe scurt, se poate spune ca Raluca Turcan are un stil de a se imbraca in tendinte, dar fara artificii si exagerari.

Lavinia Sandru se imbraca in asa fel incat "sa se simta bine"

Si presedintele PIN, Lavinia Sandru, s-a remarcat in politica romaneasca nu numai prin interventiile ferme in sustinerea anumitor initiative legislative, ci si printr-o prezenta foarte agreabila din punct de vedere vestimentar. Lavinia Sandru a declarat pentru Ziare.com ca se imbraca in asa fel incat sa se simta bine.

"Nu m-am gandit niciodata daca am un anumit stil de vestimentatie. Ma imbrac in asa fel incat sa ma simt bine si sa se potriveasca cu tipul de eveniment la care particip. Intr-un fel ma imbrac atunci cand merg cu prietenii din clubul Ecologica la plantat de pomisori si intr-un fel atunci cand tin un discurs la Parlamentul European. O prietena imi spunea candva ca imi aleg hainele incat sa semene cu mine. Nu stiu, poate ca avea dreptate", a precizat presedintele PIN.

Lavinia Sandru a mai mentionat ca nu este pretentioasa atunci cand vine vorba de marci, cu toate ca stie destul de multe despre istoria caselor de moda si a designerior aflati in topul preferintelor celor mai rafinati cumparatori.

"Pot spune insa ca ma incanta creatiile prietenei mele Wilhelmina Artz si cei care le cunosc sunt sigura ca imi dau dreptate. Nu va mai trece mult timp pana cand ea va fi numita dincolo de hotare " Armani la feminin", a mai declarat aceasta.

Lavinia Sandru ne-a marturisit si ca pentru noul an isi doreste cam tot ceea le doreste si celorlati romani: multa liniste, desi stie ca situatia politica nu le-o va permite.

"Doresc sanatate si puterea de-a trece peste toate greutatile pe care viata ni le scoate in cale. Si sa nu uite un singur lucru: cinci ani din viata unui om trec repede, important este sa stii ce ai de facut dupa aceea", a mai declarat Sandru.

Cristina Dobre prefera stilul "smart business

O alta propunere pentru topul celor mai bine imbracate femei politician este deputatul PD-L Cristina Dobre, care a declarat pentru Ziare.com ca prefera stilul smart bussines.

"Casual este stilul pe care il prefer, smart bussines cand e cazul si elegant (chiar cu o nota de teatral) la evenimente speciale", a mentionat aceasta.

Foto: Buna Ziua Iasi

Cristina Dobre a spus ca designerii ei preferati sunt Maison Martin Margiella, Dries van Notten, Irina Marinescu, Prada si Louis Vuitton.

In ce priveste dorintele pentru 2010, deputatul PD-L ne-a marturisit ca "Imi doresc sa fiu sanatoasa, eu si familia mea si sa-mi realizez toate planurile pe care mi le-am propus, vreau sarbatori de iarna linistite cu copiii mei si cu zapada si cu Mos Craciun".

Doua prezente mai discrete: Oana Niculescu Mizil si Manuela MItrea

O alta propunere pentru topul modei feminine in politica este deputatul PSD Oana Niculescu Mizil, o prezenta ceva mai discreta in lupta politica si mediatica.

Foto: www.sutu.ro

"Imi place muzica buna, literatura (deseori scriu in revista Monden) si, uneori, mi se spune ca sunt o bucatareasa excelenta. Imi gasesc timp sa gatesc, mai ales retete romanesti, libaneze si italienesti. Imi place sa "inventez" propriile retete", declara deputatul PSD pe blogul personal.

De asemenea, deputatul PSD Manuela Mitrea, invocata politic de cele mai multe ori in legatura cu sotul sau, Miron Mitrea, este nominalizata in topul celor mai bine imbracate politicine deoarece credem ca stie sa combine hainele in asa fel incat sa iasa in evidenta.

"Printre pasiunile mele se numara sportul, pescuitul, calatoriile. Am practicat, in afara de atletism, volei, handbal si scrima. Insa, pe primul loc pe lista pasiunilor mele se alfa politica. Ma fascineaza", scrie deputatul PSD pe blogul personal.

Foto: www.sutu.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#top politiciene bine imbracate, #Elena Udrea Elena Basescu, #Oana Niculescu Mizil , #Elena Udrea