Avatar provoaca depresie si ganduri sinucigase

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 08:41
7376 citiri
Avatar provoaca depresie si ganduri sinucigase

Pelicula Avatar, in regia lui James Cameron, se dovedeste a fi o experienta mult prea reala pentru unii dintre fani, care afirma ca dupa ce au vizionat filmul au intrat in depresie si au avut ganduri sinucigase.

Multi dintre cei care au vazut pelicula au declarat ca i-au incercat astfel de sentimente din cauza dorintei imposibil de realizat de a face si ei parte din minunata lume a Pandorei, informeaza CNN.

Pe forumul site-ului "Avatar Forums", dedicat fanilor filmului, la subiectul "Modalitati de a face fata depresiei dupa ce realizezi ca lumea Pandorei este intangibila", au fost postate mai mult de 1.000 de comentarii de la cei care au suferit de depresie din aceasta cauza, dar si de la cei care incearca sa ii ajute.

Subiectul a devenit intr-atat de popular incat administratorul forumului, Philippe Baghdassarian, a creat un al doilea camp astfel incat oamenii sa-si poata posta comentariile despre sentimentele confuze cu privire la film.

"Eu chiar nu m-am simtit deprimat. De fapt, filmul m-a facut fericit", a spus Baghdassarian.

"Nu inteleg de ce pe unii i-a deprimat. Filmul a fost atat de frumos si a aratat ceva ce noi nu avem aici pe Pamant. Cred ca oamenii au vazut ca viata ar putea altfel, complet diferita de a noastra si s-au deprimat", a mai spus Baghdassarian.

Un fan al filmului, pe nume Elequin, a postat un comentariu in care vorbeste despre nevoia sa zilnica de a cauta informatii despre Avatar.

"Asta e tot ce am facut in ultima vreme. Am cautat pe Internet mai multe informatii despre Avatar. Trebuie sa ma conving ca nu a fost decat un film si ca asta nu mi se va intampla niciodata mie", povesteste Elequin.

Un alt fan al filmului, pe nume Mike, a scris pe forum ca a vrut sa se sinucida dupa ce a vazut filmul.

"De cand am vazut Avatar am fost deprimat. Vazand minunata lume a Pandorei mi-am dorit sa fac parte din ea. Eu chiar am vrut sa ma sinucid sperand ca dupa moarte voi ajunge intr-o lume la fel ca cea de pe Pandora", scrie Mike.

Fanii mai putin implicati emotional in universul Pandorei spun ca o metoda buna de terapie este aceea de a incerca sa caute sa ia parte la activitati constructive care sa-i faca sa relationeze cu realitatea si nu cu virtualul imposibil de atins.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Avatar ganduri sinucigase, #Avatar depresie suicid , #experiment