Un proiect romanesc, favorit in cursa pentru marele premiu al Google Lunar X Prize

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 16:39
1986 citiri

Un proiect romanesc se afla printre favoriti in cursa pentru marele premiu al competitiei de astronautica Google Lunar X Prize.

Proiectul romanesc este unul privat, initiat de Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aronautica (ARCA) si concureaza pentru marele premiu in valoare de 30 de milioane de dolari, scrie Mediafax.

Astfel, in luna octombrie, urmeaza sa fie lansata prima racheta spatiala romaneasca, de pe Marea Neagra.

Racheta Helenare are ca obiective realizarea primului zbor lunar romanesc si ajutarea echipei ARCA sa avanseze in competitia Google Lunar X Prize.

Echipa ARCA este surclasata ca punctaj doar de o singura echipa, care are o componenta internationala.

Google Lunar X Prize este o competitie de astronautica, dar si de new media, lansata in 2007 de Google, prin care compania stimuleaza proiectele spatiale private, realizate cu costuri mai mici.

Concursul Google Lunar X Prize cere echipelor concurente sa lanseze o racheta, care sa trimita pe Luna un robot avand capacitatea sa aselenizeze, sa se deplaseze pe suprafata selenara 500 de metri si sa transmita imagini foto si video.

Helen este o racheta spatiala realizata in trei trepte, care va fi lansata dintr-un balon solar de mari dimensiuni (300 de metri si 2000 de kilograme, avand volumul unui bloc de zece etaje), de pe apa.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ARCA, #Google Lunar X Prize, #echipa Romania , #experiment