Slujba islamica tinuta de o femeie

Vineri, 17 Octombrie 2008, ora 11:29
2394 citiri
Slujba islamica tinuta de o femeie

O femeie va tine vineri o slujba religioasa musulmana in Londra. O serie de proteste au fost anuntate, avand in vedere ca multi musulmani considera ca este impotriva Islamului ca o femeie sa tina o slujba religioasa.

Profesoara Amina Wadud va oficia slujba religioasa la un centru din Oxford din Banbury Road. Slujbele religioase destinate si femeilor si barbatilor sunt oficiate intotdeauna de Imam, care in mod traditional este un barbat, informeaza The Telegraph.

"O respectam pe doamna Amina, insa rugaciunea se desfasoara intotdeauna in conformitate cu porunca lui Dumnezeu. Nu are nicio legatura cu pozitia femeii in societate. Nu este ceva degradant pentru femei, nu facem asta pentru ca nu credem ca ele nu sunt capabile.

Femeile pot tine slujbe pentru femei, insa slujbele mixte sunt intotdeauna tinute de barbati. Este ceva divin. Asta este porunca lui Dumnezeu.

Nici macar crestinii nu accepta ca femeile sa tina slujbe", a argumentat Mokhtar Badri, vicepresedintele Asociatiei Musulmane din Marea Britanie.

Amina Wadud a mai tinut o slujba in New York in 2005, insa intr-o biserica anglicana, deoarece reprezentantii moscheei au refuzat sa gazduiasca evenimentul. Presedintele Centrului Educational Musulman de la Oxford, Dr. Taj Hergey, considera ca protestele nu isi au rostul, si ca slujba este "un pas in directia cea buna".

"Consideram ca islamismul este o religie in care femeile sunt egale cu barbatii. Femeile au mai tinut slujbe in Africa de Sus, Canada si Statele Unite, si este o premiera in Marea Britanie. La inceput, s-a considerat ca nu este bine sa se ofere drept de vot femeilor. Insa se fac progrese mereu.", a spus Hergey.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Cheltuielile pentru apărare ale Marii Britanii vor crește până la 2,5% din PIB pentru a se ajunge la 87 de miliarde de lire sterline (108 miliarde de dolari) pe an până în 2030, a declarat...
#slujba, #religioasa, #musulman, #Marea Britanie , #experiment