2012, intre isterie, legenda si adevar

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 09:31
10825 citiri
2012, intre isterie, legenda si adevar

Filmul "2012" a iscat o adevarata isterie. Cel mai mare succes de box-office de la sfarsitul acestui an, productia ruleaza cu casa inchisa inca de la lansare, din noiembrie.

In saptamana care s-a incheiat a fost nominalizat la Oscar, la lista lunga, impreuna cu "Avatar"-ul lui James Cameron, la categoria "Cele mai bune efecte speciale". In ianuarie, vom afla daca ramane in cursa pentru premiul decernat de Academia Artelor si Stiintelor.

2012 este un film a carui poveste se invarte in jurul unui profesor academic cercetator, care deschide un portal spre o dimensiune paralela. In incercarea de a impiedica profetia catastrofica prezisa de calendarul mayasilor, profesorul ia legatura cu dublura lui din aceasta dimensiune paralela.

Potrivit calendarului mayas, lumea se va sfarsi pe data de 21 decembrie 2012. Pentru a nu arunca intregul glob in panica, guvernele tariilor ascund acest sfarsit inevitabil al omenirii, dar nici ei nu pot controla fluxul de informatii, iar lumea ajunge sa fie invaluita de haos si distrugere.

Un scriitor pe nume Jackson Curtis isi va folosi cunostintele despre profetiile antice, pentru a se asigura ca rasa umana nu va disparea de pe fata pamantului.

Apocalipsa prevazuta de mayasi se adevereste. Un scriitor SF relateaza ca la data de 21 decembrie 2012, Pamantul se va alinia cu Soarele, iar scoarta terestra va fi distrusa din cauza unor explozii solare fara precedent. Actiunea fimului i-a tinut cu sufletul la gura pe miile de oameni care au mers la cinematograf pentru a vedea cursa pe viata si pe moarte a personajului principal, care pentru a putea ajunge pe una din navele salvatoare construite de guvern trece prin numeroase intamplari.

Care ar fi insa explicatia pentru care un film care, in afara efectelor speciale, nu are mai nimic atat de notabil incat sa provoace o adevarata isterie pe plan mondial, se intreaba The Hindu? In primul rand subiectul.

Legenda sfarsitului lumii care va veni in 2012 circula de ani de zile, are multi adepti, dar si contestatari. Si cum orice subiect controversat prinde la public, era firesc ca un film despre sfarsitul lumii sa fie un succes, chiar daca din punct de vedere al celei de-a saptea arte, este un dezastru. Cu atat mai mult cu cat superproductia nu explica pe larg semnificatia calendarului Maya si a datei 2012.

Calendarul mayas

Civilizatia Maya a prezis ca in anul 2012, se va produce un cataclism la nivel mondial, prin trecerea la o noua epoca spirituala, plina de schimbari pentru omenire. Potrivit calendarelor marii civilizatii meso-americane, recunoscute ca fiind cele mai precise de pe Terra, de sfarsitul lumii nu ne mai despart decat trei ani. Formidabili observatori in stele, mayasii au descoperit in urma cu 3.000 de ani oscilatia axei terestre care, cu cicluri de 26.000 de ani, schimba continuu pozitia aparenta a astrelor.

In prezent, ne apropiem de finalul unui asemenea mare ciclu, care, in conceptia mayasa, coincide cu sfarsitul lumii, prezis pentru decembrie 2012.

The Guardian publica, in urma cu cativa ani, un infiorator raport al Pentagonului care vorbeste despre anul 2012, asociindu-l cu sfarsitul lumii, cand intreaga omenire va ajunge la in moment de cumpana. D-ale vietii anticipeaza, conform datelor cercetatorilor, ca timpul va ajunge la zero, clima se va schimba dramatic, iar ADN-ul uman va fi reprogramat. Pamantul va suferi din cauza schimbarilor bruste de clima si milioane de oameni vor muri de foame si razboaie.

Cateva explicatii stiintifice

Planeta Pamant se manifesta ca un imens circuit electric. Exista un fel de cavitate electromagnetica situata intre Terra si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 km distanta de suprafata pamantului. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice terestre au fost descoperite de fizicianul german W. O. Schumann intre anii 1952 - 1957, si ele permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei noastre.

Rezonanta Schumann este prezentata de geofizicienii contemporani drept "bataia inimii" planetei noastre. Aceasta a avut o valoare constanta de 7,8 Hz timp de mii de ani. Insa incepand cu anul 1980, s-a observat o accelerare, mai intai lenta, apoi din ce in ce mai rapida (dupa 1997), pana cand a atins astazi valoarea de 12 Hz. Cresterea frecventei vibratorii a planetei noastre face ca 24 de ore de viata pe planeta noastra sa corespunda de fapt cu numai 16 ore reale, in termenii timpului terestru. Pare o explicatie destul de plauzibila pentru criza acuta de timp cu care ne confruntam la ora actuala.

Iar curgerea timpului terestru se va mai accelera, pe masura ce ne apropiem de "Punctul Zero", care corespunde inversarii polilor magnetici ai Pamantului.

Pentru ca daca 24 de ore ale zilei reprezinta inca, la ora actuala, 16 ore efective, diferenta dintre acestea se va mari exponential, astfel incat la trecerea prin Punctul Zero, pe care unii il situeaza la sfarsitul anului 2012, 24 de ore din anul 1980 vor corespunde la 0 ore efective. Altfel spus, timpul terestru nu va mai exista. Consecintele acestui fenomen sunt incalculabile si sfideaza orice imaginatie: intreaga planeta si toti locuitorii ei vor trece intr-o alta dimensiune.

Cresterea frecventei de rezonanta Schumann se traduce prin scaderea progresiva a densitatii planetei, fenomen ce a fost observat si identificat de clarvazatorul brazilian Triguerinho, inca de la inceputul anilor '80.

Omul este supus, ca toate creaturile Terrei, efectelor acestei schimbari: simptome fizice cum ar fi migrenele, oboseala cronica, crampele musculare, simptome ale gripei, vise intense mai degraba fanteziste decat minunate. Si mai cu seama, corpul uman devine din ce in ce mai sensibil.

Modificarea cea mai spectaculoasa are loc insa la nivelul ADN-ului uman, care pare a fi acum reprogramat de Inteligenta Cosmica. Ca urmare, intuitia se dezvolta mai repede, ca si toate capacitatile paranormale ce deriva din ea. Al treilea ochi incepe sa se deschida si chiar ochii fizici se transforma pentru a se adapta Luminii si frecventelor ei mult mai elevate.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#2012 film, #2012 sfarsitul lumii, #2012 Oscar efecte speciale , #experiment