Tatuajele: riscuri si precautii

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 08:15
11850 citiri
Tatuajele: riscuri si precautii
Foto: users.telenet.be

Te-ai hotarat sa iti faci un tatuaj, ai ales simbolul potrivit si stii exact unde anume il vei face. Stii insa care sunt riscurile la care te expui in urma acestui moft pe care ti l-ai dorit de mult timp?

Evita sa alegi un cabinet improvizat, cu persoane care nu au mai facut acest lucru sau sunt incepatoare. Riscurile pot fi mari, tocmai de aceea este foarte important sa stii ca esti pe maini bune si sigure, informeaza mayoclinic.com.

Procedeul nu este complicat. Un mic ac sterilizat va desena simbolul ales de tine pe piele. In tot acest timp pot aparea sangerari si dureri ale zonei respective. Unele persoane pot fi sensibile la cerneala folosita la tatuaj, iar acest lucru poate crea reactii alergice sau infectii ale pielii.

Cerneala de tatuaj este considerata un produs cosmetic, tocmai de aceea asigura-te ca este certificata si sigura. Acele de tatuaj vor fi sterilizate corespunzator. Riscurile expunerii la instrumente nesterilizate este foarte mare. Afectiuni grave, precum hepatita sau chiar SIDA, se pot transmite prin intermediul acestor ace.

Daca pielea ta este sensibila, mici umflaturi pot aparea pe toata zona tatuajului. Senzatia de mancarime te va insoti in permanenta, dar si usturimile sau chiar durerile.

Infectiile pielii se produc rapid, iar pentru evitarea complicatiilor, un tratament cu antibiotic dupa realizarea tatuajului este absolut necesar. Exista cazuri in care reactiile alergice nu dispar decat dupa un an, daca persoana care a realizat tatuajul a insistat foarte mult intr-o anumita zona, sau daca nu a realizat cu precizie micul tau desen de pe piele.

Masurile simple de igiena vor grabi vindecarea ranilor produse de mica opera de arta de pe pielea ta. Spala cu sapun si apa din abundenta zona respectiva, pentru a evita infectiile puternice.

Evita expunerile solare ale zonei respective cel putin doua saptamani dupa realizarea tatuajului si aplica dupa fiecare spalare o crema protectoare pentru pielea ta.

Se intampla adesea ca persoanele care isi fac un anumit tip de tatuaj sa fie nemultumite de felul in care arata. Pentru ca este o interventie permanenta si nu poate fi indepartata prea usor, alege cu grija simbolul sau desenul pentru tatuajul tau.

Interventia cu laser este cea mai sigura metoda de indepartare a tatuajului care, in timp, va disparea. Orice alta interventie chirurgicala pentru indepartarea lui va lasa urme, sub forma de cicatrice.

Poti evita orice complicatie a interventiei daca stii inca de la inceput care sunt riscurile la care te expui. Vei cunoaste exact masurile de igiena, prim ajutor in cazul sangerarilor si metodele de evitare a durerilor si intepaturilor puternice.

Poate fi o interventie sigura daca se realizeaza in locuri specializate, cu echipamente sigure, sterilizate si personal adecvat, pentru ca micul desen sa infrumuseteze aspectul pielii tale si sa nu creeze probleme de sanatate.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#tatuaj riscuri, #tatual sanatate, #tatuaj precautii , #experiment
Comentarii