Liga 1, in pragul colapsului! "Vor disparea echipe"

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 10:52
3530 citiri
Liga 1, in pragul colapsului! "Vor disparea echipe"

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a tras un puternic semnal de alarma cu privire la situatia financiara a formatiilor care participa in Liga 1.

"Nasul" sustine ca foarte multe echipe au datorii si restante catre propriii jucatori si ca actualul format al competitiei este in pericol, mai multe cluburi fiind la un pas de faliment.

"In Liga I vor disparea echipe. Din punct de vedere al finantarii e foarte greu sa sustii un campionat cu 18 echipe. Daca sunt mai putine echipe, atunci acei bani se impart la mai putine. Azi vad jucatori neplatiti de sase luni sau poate si un an la unele echipe din ce am inteles.

Asa nu se mai poate continua. Si atunci grupul se va restrange, iar banii care se vor aduna din parteneriate, ticketing, drepturi, se impart la mai putine. Fotbalul adevarat e ala care se joaca pe strada, asta de acum este industrie deja", a declarat Mircea Sandu.

Seful de la Casa Fotbalului a anuntat ca vor urma alte restructurari masive si in ligile inferioare, esaloanele doi si trei fiind deja afectate de retragerea mai multor cluburi din cauza problemelor financiare.

"Ne-a obligat FIFA sa excludem cluburile sustinute de autoritatile locale in proportie de suta la suta. Societatile de drept public nu mai au dreptul de la 1 iulie sa mai participe la competitii. Pot fi actionari cu un procent, dar sa nu fie majoritari. Multi au inteles, cativa nu au inteles, incercam sa le dam acolo un pic de sprijin", a mai spus Mircea Sandu.

Presedintele FRF a afirmat ca situatia este dificila si in strainatate, adaugand ca sumele de transfer vor fi diminuate de fair-play-ul financiar implementat de UEFA.

"De la anul, cu fair-play-ul financiar, se vor diminua sumele de transfer ale jucatorilor. Noi, cei din fotbal, am sarit calul. Pai Ronaldo e cotat la un miliard... lasati-ma in pace, nu se poate", a incheiat Sandu.

Doua dintre cele 18 formatii din Liga 1 au anuntat oficial ca sunt aproape de faliment, Universitatea Cluj si Gloria Bistrita. Printre echipele cu probleme se numara si Otelul Galati, campioana din 2011.

Cativa conducatori din Liga 1, printre care si cei de la CFR Cluj, au propus inca din 2010 ca primul esalon din ROmania sa fie reorganizat pe sistemul elvetian, cu numai 12 formatii si cu play-off, respectiv play-out la finele sezonului regulat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mircea sandu liga 1, #Sandu faliment Liga 1, #echipe Liga 1 faliment , #clasament