Schimbare importanta in fotbalul romanesc: FRF a primit cu uimire si bucurie informatiile

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 12:25
4630 citiri
Schimbare importanta in fotbalul romanesc: FRF a primit cu uimire si bucurie informatiile
Foto: LPF

Schimbarea radicala anuntata de Liga Profesionista de Fotbal in formatul Cupei Ligii e primita cu mare bucurie si uimire de Federatia Romana de Fotbal.

Prin intermediul unui comunicat de presa, FRF saluta modificarile efectuate si lauda initiativa Ligii de a acorda mai mult credit fotbalistilor tineri.

"Federatia Romana de Fotbal a primit cu uimire si bucurie informatiile furnizate de Liga Profesionista de Fotbal prin comunicatul din 30 ianuarie 2017, referitoare la un nou format al Cupei Ligii.

Cu uimire, pentru ca datele despre acest proiect nou nu au fost facute cunoscute pana acum de reprezentantii Ligii nici in Comitetul Executiv FRF, nici in spatiul public. Si cu bucurie, pentru ca Federatia Romana de Fotbal sustine orice proiect care are ca obiectiv dezvoltarea fotbalului romanesc prin utilizarea jucatorilor tineri si promovarea acestora, precum si prin dezvoltarea centrelor de copii si juniori ale cluburilor.

Salutam, astfel, initiativa Ligii care schimba total datele problemei in acest subiect si suntem incantati sa descoperim ca, finalmente, reprezentantii LPF au inteles beneficiile promovarii jucatorilor tineri, dupa ce au contestat vehement utilizarea jucatorilor eligibili Under 21 la nivelul primului esalon.

Declaratiile presedintelui Razvan Burleanu cu privire la Cupa Ligii nu au avut nici pe departe o valoare decizionala, ci s-au dorit a fi o lansare la dezbatere pentru conturarea celui mai bun cadru competitional pentru jucatori, cluburi si spectatori. Federatia Romana de Fotbal reprezinta interesele cluburilor de Liga I, responsabilitate dovedita si prin demararea, cu costuri proprii, a proiectului Hypercube care documenteaza si va propune cele mai bune solutii pentru sistemul nostru competitional, in urma unei analize facute de specialisti olandezi cu expertiza in domeniu", se arata intr-un comunicat al Federatiei Romane de Fotbal.

Cupa Ligii isi schimba radical formatul: Anuntul oficial al LPF

LPF a hotarat, la doar cateva zile dupa ce presedintele FRF, Razvan Burleanu, a vorbit de o posibila renuntare la Cupa Ligii, ca formatul acestei competitii sa fie modificat radical.

Astfel, cele 14 formatii prim divizionare vor fi impartite in doua serii pe criterii geografice si vor disputa cate 12 partide, urmand ca primele doua clasate din fiecare serie sa se califice in semifinale. De asemenea, echipele vor fi obligate sa foloseasca jucatori tineri, avand voie sa aiba in lotul pentru Cupa Ligii numai trei fotbalisti de peste 23 de ani.

Cupa Ligii a fost reinfiintata in 2014, iar primele doua editii au fost castigate de Steaua.

I.G.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Cupa Ligii modificata, #modificari format Cupa Ligii , #Cupa Ligii