Biserica nu vrea meciuri de fotbal de Paste

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 12:19
2311 citiri
Biserica nu vrea meciuri de fotbal de Paste
Foto: ziarulprahova.ro

Biserica Ortodoxa Romana (BOR) nu este de acord cu decizia Ligii Profesioniste de Fotbal de a programa partide din Liga 1 in ziua de Paste, duminica, 24 aprilie.

Pe langa jucatorii si conducatorii formatiilor obligate sa joace fotbal in ziua celei mai importante sarbatori crestine, si reprezentantii BOR sustin ca ideea LPF este una nefericita, care ii impiedica pe sportivii credinciosi sa sarbatoreasca asa cum trebuie Invieirea Domnului.

"Trebuie sa existe respect pentru Paste. Nu e pacat, dar sunt ratiuni de ordin moral. In comunism lumea era distrasa de la religie, dar iata ca nu se intampla asa ceva", a declarat parintele Bogdan Ivanov, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, informeaza cotidianul Prosport in editia tiparita.

Liga Profesionista de Fotbal, la presiunea trusturilor ce detin drepturile TV ale Ligii 1, dupa cum spun mai multi reprezentanti ai cluburilor, a decis sa programeze meciuri inclusiv in prima zi de Paste, duminica 24 aprilie.

Astfel, etapa cu numarul 28 va debuta vineri, cu meciurile Sportul Studentesc - Pandurii Targu Jiu si Astra Ploiesti - Rapid. Ea continua sambata cu alte 3 intalniri, Victoria Branesti - "U" Cluj, CFR Cluj - FC Vaslui si FC Timisoara - FCM Targu Mures.

Duminica se vor disputa meciurile Gloria Bistrita - Otelul Galati, Gaz Metan Medias - Unirea Urziceni si "U" Craiova - FC Brasov.

Luni, in a doua zi de Paste, se joaca derbiul Romaniei dintre Steaua si Dinamo.

Site-ul Ziare.com va transmite in format LIVE Text meciurile CFR Cluj - FC Vaslui si Steaua - Dinamo.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Biserica fotbal Paste, #meciuri Liga 1 Paste, #program Liga 1 , #meciuri