Cinci echipe pe trei locuri: Calculele calificarii in play-off-ul Ligii 1

Luni, 19 Februarie 2018, ora 08:35
8832 citiri
Cinci echipe pe trei locuri: Calculele calificarii in play-off-ul Ligii 1
Foto: Arhiva

Nu mai putin de cinci echipe se vor lupta de la distanta, dar si in meciuri directe, pentru calificarea in play-off in ultima etapa a sezonului regulat din Liga 1.

Daca CFR Cluj, FCSB si Craiova si-au asigurat prezenta in faza finala a campionatului, Astra, Dinamo, Poli Iasi, Viitorul si Botosani duc o lupta apriga pentru ultimele trei pozitii calificante.

Iata cum arata in momentul de fata clasamentul in partea lui superioara:

1. CFR Cluj 56p

2. FCSB 52p

3. CS U Craiova 50p

4. Astra Giurgiu 41p

5. Dinamo Bucuresti 39p

6. CSM Poli Iasi 39p

7. FC Viitorul 38p

8. FC Botosani 36p

Primele trei clasate au obtinut calificarea matematica in play-off, iar urmatoarele cinci se vor duela pentru ultimele trei pozitii ce asigura prezenta in faza Ligii 1 in care se joaca titlul de campioana si locurile de cupe europene.

Mai sunt de jucat urmatoarele partide:

Etapa 25

Viitorul - Botosani

Etapa 26

CSM Iasi - Viitorul

Botosani - Gaz Metan

Astra - Dinamo

Indiferent de rezultatul duelului de luni seara, dintre Botosani si Viitorul, toate cele cinci echipe vor ramane "in carti" pentru play-off in ultima etapa.

Practic, fiecare echipa depinde de ea pentru calificare, iar asta va face lucrurile cu atat mai interesante.

La prima vedere, lucrurile sunt simple si cine bate se califica, insa multe lucruri depind de duelul dintre Viitorul si Botosani. Daca echipa lui Hagi se va impune, va aborda ultima etapa a sezonului regulat la egalitate de puncte cu Astra, cu sanse mari de a se mentine in primele sase daca nu va pierde apoi cu Iasi.

Exista si un scenariu in care nu mai putin de patru echipe pot incheia sezonul regulat la egalitate de puncte.

Regulamentul ca departajarea se face in baza rezultatelor din meciurile directe si, daca e cazul, a golaverajului daca avem doua echipe la egalitate de puncte. Daca trei sau mai multe formatii au acelasi numar de puncte, vor fi departajate in urma unui clasament facut doar pe baza rezultatelor meciurilor directe dintre ele.

Daca avem o certitudine, aceasta este ca doua formatii cu pretentii de cupe europene vor ajunge in acest sezon sa se lupte in play-out pentru evitarea retrogradarii.

M.D.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Liga 1 clasament, #Liga 1 playoff, #echipe playoff Liga 1 , #meciuri