Continua scandalul din cauza terenului inghetat de la Targu Mures: Vom folosi cuie! Ce spune FRF

Luni, 19 Decembrie 2016, ora 17:06
3857 citiri
Continua scandalul din cauza terenului inghetat de la Targu Mures: Vom folosi cuie! Ce spune FRF
Foto: Hepta.ro

Antrenorul lui ACS Poli Timisoara, Ionut Popa, s-a declarat ingrijorat de suprafata de joc de la Targu Mures, acolo unde echipa Pandurii Targu Jiu a refuzat sa mai intre pe teren in repriza a doua a meciului cu ASA, de duminica seara, din cauza terenului inghetat.

Timisorenii vor juca miercuri turul semifinalei Cupei Ligii pe acel teren, iar Ionut Popa isi doreste un cuplaj, pe Arena Nationala, cu meciul Dinamo - Steaua, precizand ca vrea sa fie "ca pe vremea lui Ceausescu".

"Noi ne-am dori sa jucam la Bucuresti semifinala. Si ce frumos ar fi un cuplaj cu Steaua - Dinamo. Ar fi cea mai frumoasa perspectiva dictata de LPF si toata lumea ar fi multumita. Doar acolo se mai poate juca, nu stiu unde se mai poate juca pe 21 decembrie. Ar fi cel mai frumos cadou, un cuplaj ca pe vremea lui Nicolae Ceausescu.

Daca e inghetat vom folosi cuie, iar daca nu ne lasa arbitrul, nu incepem jocul. Nu vrem sa punem in pericol integritatea jucatorilor. Am vazut ieri ca arbitrul putea sa pice sa-si rupa o mana. Ce se intampla atunci?", a spus Ionut Popa, citat de Gazeta Sporturilor.

Mai mult, acesta considera ca nici nu merita efortul pentru recompensa financiara de pe urma Cupei Ligii: "Si asa Cupa Ligii n-are niciun sens! Nu s-au dat banii, nu se dau nici anul asta. E o vrajeala, nu are sens, dar e un punct de vedere personal!".

Presedintele Pandurilor: Arbitrul risca plangere penala

La randul sau, presedintele celor de la Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, este de parere ca meciul cu ASA nu trebuia sa se joace pe un astfel de teren si il acuza pe arbitrul Marius Avram.

"Avram risca plangere penala pentru tentativa de atentat la integritatea omului. Este vorba de viata unui om. Nu conteaza scorul. Conteaza ca de acum incolo sa nu se mai repete asa ceva. O nenorocire se poate intampla in orice moment. Cand il bag pe un om intr-un loc periculos, inseamna ca am premeditat asta si nu pot sa fac asa ceva.

Ce puteam sa-i fac lui Sanmartean cand el alege sub orice sanctiune sa nu intre pe teren? Nu-i fac eu plangere lui Avram, dar poate ii face vreun jucator accidentat. Atat de incapatanat sa fie? Sa aiba puterea si sa nu vrea sa opreasca jocul?

Poate logica, intelepciunea si gandirea lui nu sunt corecte. Ceva nu e in regula. Observatorul a avut o pozitie, dar a spus ca e consultativa", a spus Condescu.

Reactia FRF

In schimb, consilierul presedintelui FRF, Andrei Vochin, ii arata cu degetul chiar pe gorjeni, apreciind ca acestia au venit nepregatiti la meci.

"Daca arbitrul nu vrea sa amane meciul si tu consideri ca iti pune in pericol integritatea corporala, nu trebuia sa joci de la inceput. Pentru ca asa toata lumea se intreaba acum ce faceau ei daca aveau 2-0. Probabil ca la scorul acesta se retrageau cei de la Tg. Mures. Arbitrul a gresit. Nu trebuia sa dea drumul la meci

Nu cred ca s-au intamplat foarte multe intre ora de start si cea in care au luat decizia sa nu mai joace. Sigur, este recomandat sa nu jucam pe asemenea terenuri, dar, din informatiile mele, cei de la Pandurii, au venit total pregatiti pentru o asemenea suprafata", a spus Vochin.

Nici LPF nu a fost impresionata de evenimentele de la Targu Mures si a anuntat ca cele doua semifinale ale Cupei Ligii se vor desfasura conform programului.

Duminica seara, echipa Pandurii a refuzat sa mai intre pe teren in repriza a doua a meciului cu ASA, din cauza ca suprafata de joc era inghetata. Inca dinaintea meciului, cei de la Pandurii i-au cerut arbitrului Marius Avram sa nu porneasca duelul, dar acesta a fost de neclintit.

In prima repriza, mai multi jucatori au cazut si au fost la un pas de accidentari grave. Inclusiv arbitrul Marius Avram a cazut si era sa-si rupa gatul, dar a zambit si a mers mai departe.

Conform regulamentului, toate echipele din Liga 1 sunt obligate sa aiba instalatie de incalzire a suprafetei de joc. De cele mai multe ori, aceasta nu este insa pornita deoarece FRF nu verifica, iar la Targu Mures nici macar nu exista insa, deoarece stadionul este omologat doar provizoriu desi echipa se afla de cativa ani in Liga 1.

Iata care a fost reactia oficiala a LPF dupa incidentele de la Targu Mures

Tot un teren inghetat a fost si la Iasi, la intalnirea dintre Dinamo si CSM Poli Iasi.

Iata care a fost prognoza meteo pentru azi

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#scandal teren inghetat Targu Mures, #Ionut Popa teren inghetat Targu Mures, #Ionut Popa Cupa Ligii, #FRF teren inghetat Targu Mures , #meciuri