Primarul care desfiinteaza cea mai iubita echipa din Liga 1

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 01 Noiembrie 2016, ora 07:34
17903 citiri
Primarul care desfiinteaza cea mai iubita echipa din Liga 1

Etapa cu numarul 14 a Ligii 1 ar putea fi ultima pe prima scena fotbalistica a tarii pentru FC Voluntari, echipa care atrage zeci de mii de spectatori la fiecare meci pe care il disputa prin tara. Asa a decis patronul pe bani publici al clubului, primarul orasului de langa Bucuresti, Florentin Pandele.

Acesta, intamplator si sot al Gabrielei Firea, la randul ei primar general al Bucurestiului, fara legatura insa cu subiectul nostru, a avut o interventie ampla la un post care uneori este si de sport si a anuntat ca s-a saturat de fotbal.

Supararea edilului care a devenit cunoscut in intreaga tara dupa ce a tinut un discurs la deschiderea anului scolar cocotat pe o catedra vine de la arbitrajul lui Istvan Kovacs din meciul cu Viitorul lui Gica Hagi.

Sa ne intelegem, ca orice microbist din tara asta, si Florentin Pandele are dreptul de a comenta pe marginea meciurilor pe care le vede. Si are dreptul de a fi nemultumit de arbitraj. Are, de asemenea, posibilitatea de a-si exprima aceste nemultumiri daca exista cineva - si se pare ca exista - dispus sa ii ofere timp de emisie.

Ce nu are voie sa faca domnul Florentin este sa sune, in timpul meciului, la managerul clubului si sa ceara retragerea echipei de pe teren! Asta e o linie foarte importanta pe care primarul din Voluntari a trecut-o luni seara. De asemenea, el nu are voie sa anunte in direct ca retrage echipa din campionat.

Citeste aici declaratiile lui Florentin Pandele despre FC Voluntari

M-am uitat putin pe site-ul celor de la FC Voluntari, iar la sectiunea dedicata conducerii nu l-am vazut pe primarul Pandele. Banuiesc ca si legea ii interzice unui primar sa fie si presedinte de club, insa m-am gandit ca domnul Florentin o fi gasit secretul de a le face pe amandoua, atat de vehement si de sigur pe el vorbea. Dar nu, edilul nu e nici presedintele clubului, nici presedintele Consiliului de Administratie, nici directorul general si nici macar managerul sportiv. Practic, Pandele nu exista la Voluntari! Cu toate astea, el poate pune presiune pentru retragerea echipei dintr-un meci oficial si poate ameninta cu retragerea din campionat.

Scenariul il cunoastem prea bine pentru ca a fost folosit de atatea ori in ultimii ani in Romania. Un primar decide ca localitatea lui e suficient de dezvoltata pentru a-si permite sa renunte la cateva milioane bune de euro, banii fiind investiti in echipa locala. Pentru ca e vorba despre multi bani publici, echipa respectiva poate atrage jucatori si antrenori foarte buni si deloc ieftini, asa ca ajunge destul de usor in Liga 1. Iar, la un moment dat, fie primarul isi pierde mandatul, fie procurorii incep sa-l caute pe la finantare, fie pur si simplu se supara pe arbitraj si bula se sparge, iar acea echipa artificiala dispare la fel de brusc cum a aparut.

Ii auziti deseori pe conducatorii de cluburi din Romania plangandu-se de legislatia incoerenta, care ii impiedica sa gaseasca sponsori puternici. Credeti ca s-a plans cineva de la Voluntari? E suficient sa va uitati pe echipamentul de joc al ilfovenilor ca sa vedeti ca echipa nu are niciun sponsor! Si totusi joaca in Liga 1. Cum? Cu ajutorul banilor locuitorilor Voluntariului, bineinteles.

Decizia lui Florentin Pandele de a retrage echipa din campionat este binevenita si chiar sper ca sotul Gabrielei Firea se va tine de cuvant. Echipele sustinute din bani publici, a caror fundatie nu este altceva decat capriciul unui functionar care dispune dupa bunul plac de banii contribuabililor, trebuie sa dispara cat mai repede. Iar daca FRF si LPF inchid cu buna stiinta ochii in aceste cazuri, poate ca n-ar fi rau daca oamenii legii ar lua la bani marunti toate contractele de finantare.

Poate ca in fata procurorilor un primar ca Florentin Pandele ar putea explica in ce calitate ordona iesirea echipei de pe teren sau retragerea ei din campionat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Pandele FC Voluntari Liga 1, #FC Voluntari scandal Liga 1, #Florentin Pandele Voluntari Liga 1 , #rezultate