Acuzatii fara precedent in Liga 1: Au spart sediul clubului!

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 08:28
3704 citiri
Acuzatii fara precedent in Liga 1: Au spart sediul clubului!

Un scandal fara precedent a izbucnit la un club din Liga 1. Patronul din acte al formatiei il acuza pe fostul finantator ca a spart sediul si a sustras toate actele contabile.

Nu cu mult timp in urma, Adrian Porumboiu anunta ca se retrage de la FC Vaslui, lasand echipa pe mana fostului sau fin, Ciprian Damian. O miscare neasteptata, care acum explodeaza intr-un scandal urias.

Damian detine 84% din actiunile lui FC Vaslui, insa sustine ca Porumboiu incearca inca sa controleze echipa si il acuza pe acesta de infractiuni grave.

"Sunt probleme foarte mari. Este o tragere de timp, probabil ca mai sunt de vandut doi sau trei jucatori, iar apoi se va da foc la club. Sunt si plangeri penale la institutiile statului pentru ca imi este tulburata activitatea de acest grup al domnului Porumboiu. La ora actuala niciun jucator nu poate semna cu noi si nici nu poate pleca, totul este blocat. Calitatea de finantator a domnului Porumboiu nu exista din momentul sistarii finantarilor din urma cu un an si jumatate", acuza Damian in ProSport.

Acesta mai spune ca Porumboiu a sustras bani din conturile clubului si, mai mult, a furat actele contabile dupa ce a spart sediul gruparii din Vaslui.

"Am ramas administrator unic, dar cineva nu doreste sa respecte legislatia in vigoare si, profitand de faptul ca il cheama cum il cheama, schimba peste tot si da directive la toate institutiile locale care stau aliniate la usa si fac numai ce vrea acest om. Eu sunt patronul clubului SC Vaslui. Consultati site-ul online al Registrului Comertului si vedeti. 84 % din actiuni sunt pe numele meu. In urma cu un an si jumatate am fost notificati de grupul de firme ale acestui om ca nu pot sa mai sustina echipa de fotbal, asta desi in ultimul an am avut incasari de peste 10, 5 milioane de euro, drepturi tv si vanzari de jucatori. Pentru ca manevreaza tot, acesti bani s-au dus catre grupul dansului de firme, iar clubul este intr-un colaps acum.

Profitand de faptul ca il cheama cum il cheama schimba peste tot si da directive la toate institutiile locale care stau aliniate la usa si fac numai ce vrea acest om. Sunt multe plangeri penale, se cerceteaza, sunt multe lucruri de spus. Fostul sef al garzii financiare Vaslui este directorul firmei de paza al dumnealui, Langa (Vasile Langa - n.red.) nu are niciun aviz nici de la Politie, nici de la SRI sa functioneze. L-a numit pur si simplu pentru ca au relatii. Pot sa va spun ca au spart sediul clubului. Sediul clubului FC Vaslui este inchiriat de mine intr-un centru de afaceri pe persoana fizica. Au spart sediul clubului si toata contabilitatea se afla acum la una din firmele domnului Porumboiu. Sediul clubului este al meu, Damian Ciprian. Sunt responsabil pentru ce zic. In ajunul Craciunului am rugat proprietarul centrului de afaceri sa sigileze birourile, a facut-o, iar pe 26, acest domn Langa, cu juristul de la Comcereal, care e intamplator si presedintele partidului popular din Vaslui, mi-au spart butucii de la yala, i-au inlocuit si au luat toata contabilitatea. Am facut plangere penala la IPJ Vaslui", a mai spus acesta.

Reactia lui Adrian Porumboiu la aceste acuzatii a fost una foarte curioasa.

"I-am dat clubul gratis cu o singura dorinta, sa tina echipa in prima liga. Altceva nu am de comentat, ii urez succes."

FC Vaslui ocupa locul 6 in clasamentul Ligii 1 dupa prima parte a sezonului, insa echipa se confrunta cu mari probleme de ordin financiar.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#scandal FC Vaslui Porumboiu, #Damian Porumboiu FC Vaslui, #patron FC Vaslui , #stiri Liga I